Idén is a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

adventi vásár bazilika DÍSZTÁRGY ÉPÜLET karácsonyfa SZEMÉLY templom vásárló, karácsonyi vásár, hazai, külföldi, legnagyobb karácsonyi vásárok
Budapest, 2022. november 19. A Szent István téri Advent Bazilika karácsonyi vásár 2022. november 19-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A világ 168 országából érkező utazók szavazatai alapján az European Best Destinations (EBD) szervezet nyilvánosságra hozta a legszebb európai karácsonyi vásárok listáját. A budapesti karácsonyi vásár a negyedik alkalommal lett Európa legjobb karácsonyi vására.
Vágólapra másolva!

A budapesti Szent István Bazilika előtti téren lévő adventi vásár lett az utazók kedvence 2023-ban, így ez lett a legtöbb szavazatot kapott karácsonyi úti cél.

Az Advent Bazilika ezzel negyedszer lett Európa legjobb karácsonyi vására,

megelőzve az eddigi csúcstartó Zágrábot, amely három díjat is kapott - írta a Forbes.

Budapest karácsonyi vására "Ahol a szeretet megfogja a kezed" szlogennel 2023. november 17-én nyitotta meg kapuit és 2024. január 1-jén zárul a Szent István Bazilika előtt.

A hagyományokhoz hűen ünnepi koncertek, valamint csaknem 100 hazai kézműves kiállító, hagyományos magyar ételek és korcsolyapálya is várja a látogatókat.

A karácsonyi vásárok sorában idén második helyen a romániai Craiova végzett és az "Európa legszebb karácsonyfája" címet is elnyerte a szavazóktól. A harmadik legszebb vásár a franciaországi Metz ünnepi vására lett, amelyet a családok számára a legjobb karácsonyi vásárnak is választottak.

Európa legszebb adventi vásárainak listájára összesen 20 város került, emellett további díjakat is kiosztottak. A versenyzők között volt például Bécs, London, Prága, Brüsszel, Drezda, Madeira, Birmingham, Edinburgh és Poznan karácsonyi vására is.

A győztes vásárok egész évben népszerűsítésre kerülnek, és viselhetik a "Legjobb európai karácsonyi vásár" címet.