Orbán Viktor miniszterelnök az európai jobboldali összefogásról tárgyalt a spanyol VOX elnökével

ABASCAL, Santiago; ORBÁN Viktor; MILEI, Javier
Buenos Aires, 2023. december 9. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) és Santiago Abascal, a spanyol Vox párt elnöke Buenos Airesben 2023. december 9-én. A miniszterelnök december 10-én részt vesz Argentína új elnöke, Javier Milei beiktatásán. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton az argentin fővárosban kétoldalú tárgyalást folytatott Santiago Abascallal, a jobboldali spanyol VOX párt elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
Vágólapra másolva!

A megbeszélésen az európai parlamenti választást megelőző kampányidőszak közös teendőiről, a választások tétjéről: a nemzeti szuverenitás megvédéséről volt szó.

Orbán Viktor kormányfő és Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke Buenos Airesben 2023. december 9-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar és a spanyol pártvezető megerősítette elkötelezettségét a folyamatosan erősödő európai jobboldali pártok összefogásának elmélyítése mellett - írta közleményében Havasi Bertalan.