Itt van Zelenszkij totális bukása?

Vágólapra másolva!
Átfogó elemzés jelent meg az ukrajnai háború lezárásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

"Élvezzétek a háborút, mert a béke szörnyű lesz majd!" - szólt a korabeli német vicc a második világháború idején, amikor a szovjetek ostromgyűrűbe zárták a Harmadik Birodalom központját. Ezzel a felütéssel indít az az elemzés az Azerbaycan24.com-on, amely a háború lehetséges végéről szól.

A szerző - Tarik Cyril Amar második világháborúval és a hidegháborúval foglalkozó történész és Kelet-Európa-szakértő - az utóbbi időben megjelent, baloldali-globalista szemszögből pesszimista hangvételű sajtótermékek alapján állít fel egy tézist és egy következtetést a háború lezárásával kapcsolatban. Szerinte a "háborús fáradtság", az amerikai elnökválasztás, valamint a NATO és az EU egyre konkrétabban kifejezésre juttatott vonakodása a szervezeti tagsággal kapcsolatban együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy a kollektív Nyugat végül letegye a fegyvert Ukrajnában.

Továbbá az elemzés reflektál a kibontakozó ukrán belpolitikai válságra, az Economist-ot idézve mutatják be, hogy

egyre jobban szorul a hurok Zelenszkij nyakán, aki nyugati szövetségesei mellett elveszítheti az ukránok támogatását is.

Világosan látszik egy tendencia az ukrán belpolitikai fejleményekkel kapcsolatban, különös tekintettel az elnök és a vezérkari főnök, Valerij Zaluzsnyij közötti konfliktusra.

Zelenszkijt már csak az ukránok 32 százaléka támogatja, miközben Zaluzsnyij számai csillagászati magasságba emelkedtek és elérte a 70 százalékot.

Fontos megállapítás a szerző részéről, hogy feltárja azokat az ok-okozati tényezőket is, amelyek hozzájárultak Zelenszkij támogatásának összeomlásához. Az elemzés szerint

A nyugati fősodratú média által felépített, "érinthetetlen Zelenszkij" mítosza közvetlenül hozzájárulhatott az ukrán erőfeszítések bukásához, mivel hamis biztonságérzetet és sikerélményeket keltett Ukrajnában.