Váratlan német beismerés Putyinról

politics diplomacy Horizontal
Vlagyimir Putyin
Vágólapra másolva!
Igaza volt Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, amikor arról beszélt, hogy Oroszország csak megerősödhet a háború hatására - erről írt a Der Spiegel.
Vágólapra másolva!

Kíméletlenül őszinte hangvételű véleménycikk jelent meg a vezető német online napilapban, a Der Spiegelben az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Ann-Dorit Boy, a Spiegel publicistája azt írta, senki nem hitte el Putyinnak, hogy az orosz-ukrán háború igenis menetrend szerint halad, bármely elemzést, szakértői vagy magánvéleményt ezzel kapcsolatban pedig nemes egyszerűséggel csak propagandának tituláltak.

A háború második évfordulójához közeledve, az elbukott ellentámadást követően azonban a Dorit Boy is kénytelen volt a következő sorokat leírni, beismerve ezzel a kollektív Nyugat Oroszország-politikájának bukását:

A háború jelenlegi állása alapján ugyanis úgy tűnik, hogy Oroszország győztesen fog kijönni a konfliktusból - tette hozzá.

Ezzel egyidejűleg kénytelen elismerni a szankciós politika elhibázott mivoltát is, az orosz gazdaság ugyanis nem omlott össze a nyugati büntetőintézkedések hatására. Éppen ellenkezőleg,

az orosz gazdaság inkább növekszik, a munkanélküliségi ráta alacsony, az építőipar pedig rekordokat döntöget.

Már a Der Spiegel is kénytelen elismerni, hogy Vlagyimir Putyinnak igaza volt Forrás: AFP/Vyacheslav Prokofyev

Hozzátette:

Putyin örül, hogy az ország visszanyerte nagyhatalmi státuszát.

A háború kezdetén Putyin arról beszélt, azért volt szükség az orosz haderő bevetésére, mivel máshogy nem lehetett volna megvédeni Oroszország érdekeit és biztonságát a továbbiakban.