Teljes az összeomlás: megadták magukat az ukrán katonák, szinte hihetetlen, ami utána történt

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, 2023.12.01.
Kijev, 2023. november 30. Ukrán tüzérek egy ZU-23-2 légvédelmi gépágyúval Kijev közelében 2023. november 30-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk
Vágólapra másolva!
Tüzérségi csapást mértek az ukrán erők saját egységeikre, amelyek meg akarták adni magukat az oroszoknak - írja az Izvesztyija.
Vágólapra másolva!

Az ukrán tüzérek csapást mértek egy 25 fős ukrán katonai alakulatra, mert meg akarták adni magukat. Ezt az Orosz Fegyveres Erők 110. ezredének 1. lövészzászlóalj 1. lövészszázadának Kupol hívójelű parancsnokhelyettese közölte, írta meg az Izvesztyija a RIA Novosztyi alapján.

Kijev, 2023. november 30. Ukrán tüzérek egy ZU-23-2 légvédelmi gépágyúval Kijev közelében 2023. november 30-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Forrás: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Miután az ukrán katonák felvették a kapcsolatot az orosz hadsereggel, megbeszélték a megadás helyét, idejét és feltételeit is, ezt követően érte őket a tüzérségi támadás.

- tette hozzá az orosz parancsnok, akivel a kivégzett ukrán katonák a megadásról tárgyaltak.

Dél-Ukrajnában egyre súlyosabb veszteségei vannak az ukránoknak, a harcokban az elmúlt napok folyamán több száz embert, valamint kritikus nyugati fegyvereket és parancsnoki állásokat veszítettek el.