Súlyos háborús bejelentést tett Oroszország

Russia Aviation Training Center
6286471 10.07.2020 The picture shows the Sukhoi SU-30 SM jet ahead of a training flight at the V. P. Chkalov state center for training aviation personnel and military tests of the Ministry of defense of the Russian Federation in Lipetsk, Russia. Nina Padalko / Sputnik
Vágólapra másolva!
Az Irkutszki Repülőgépgyár új Szu-30SM2 vadászgépeket és Jak-130-as kiképzőgépeket adott át az orosz védelmi minisztériumnak - jelentette a vállalat sajtószolgálata.
Vágólapra másolva!

"Az Irkutszki Repülőgépgyár időben teljesíti az új repülőgépek gyártásának ütemtervét az állami megrendelés keretében. A Jak-130-as kiképző repülőgépek ezen tételével befejeződnek az idei program keretében az ilyen típusú repülőgépek leszállításai. Egy másik tétel Szu-30SM2-es repülőgépet szállítanak majd még az Orosz Légierőnek. A vállalat már megkezdte a jövő évi tervek szerint a repülőgépek gyártását" - mondta Jurij Szljusar, az UAC vezérigazgatója.

A most átadott gépek földi és repülési teszteken estek át, majd elindultak szolgálati helyükre - írja a Ria Novosti.

A Szu-30SM2 vadászgépek a légierőnél és a haditengerészetnél szolgálatban álló Szu-30SM modernizált változatai.

Az új repülőgépet továbbfejlesztett fedélzeti elektronikai berendezésekkel látták el.

A korszerűsítésnek köszönhetően a repülőgép harci képességei rengeteget javultak: a légi célok felderítésének és azonosításának hatótávolsága megnőtt;

a vadászgépek pedig új, nagy pontosságú eszközöket kaptak, amelyekkel több száz kilométeres hatótávolságban is képesek légi, földi és tengeri célpontokat találni.