Ettől félt a Nyugat: ez az új szövetség megrengeti a világot

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, 2023.11.30.,  Russian shelling in Pokrovsk city of Ukraine attack,Burn,Burning,Donbas,fire,flame,invasion,rescue action,Rus Horizontal
POKROVSK, UKRAINE - NOVEMBER 30: Firefighters try to extinguish the fire broke out on a destroyed building after a Russian shelling at night, in the center of the Pokrovsk, Ukraine on November 30, 2023. At least three civilians were injured. Marek M. Berezowski / Anadolu (Photo by Marek M. Berezowski / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök hétfőn Pekingben találkozott Hszi Csin-ping kínai államfővel a két ország gazdasági kapcsolatainak további megerősítése céljából.
Vágólapra másolva!

Lukasenka a fehérorosz állami média szerint idén másodszor, munkalátogatás okán tartózkodik a kínai fővárosban, ahol Hszi a Tiaocsütaj állami vendégházban fogadta vendégét egy munkaebéden, és háromórás megbeszélést tartottak.

- mondta vendégének Hszi. "A két félnek olyan projekteket kell megvalósítania, mint a kínai-fehérorosz ipari park, és elő kell mozdítani az ipari együttműködésben elért további eredményeket" - tette hozzá.
Hszi azt is elmondta Lukasenkának, hogy mindkét országnak javítania kell a határokon átnyúló közlekedés megkönnyítését, és elő kell mozdítania a gazdasági és kereskedelmi kezdeményezéseket.

Hszi felajánlotta, hogy fokozza a koordinációt és az együttműködést Kína és Fehéroroszország között a többoldalú szervezetekben, például az ENSZ-ben és a Sanghaji Együttműködési Szervezetben.

- hangsúlyozta Hszi. Lukasenka elmondta Hszinek, hogy a világ hálás lesz Kínának azért az erőfeszítéséért, hogy az országokat bevonja Hszi zászlóshajójának számító Egy övezet, egy út kezdeményezésébe, "ellentétben a nyugati országokkal, amelyek megpróbálnak mindent tönkretenni" - áll a fehérorosz állami média jelentésében. Fehéroroszországot az Egyesült Államok, az Európai Unió, Nagy-Britannia, Kanada, Hollandia és számos más ország is szankciókkal sújtja az Ukrajna elleni orosz agresszió támogatása és a belső politikai elnyomás miatt.