Itt a vég: feladhatják a harcot az ukrán katonák, döbbenetes fordulat

conflict Horizontal ukrajna háború
Gyakorlatozó ukrán katonák a harkovi régióban
Vágólapra másolva!
A Mandiner a BBC riportjára hivatkozva arról ír, hogy az emberhátrányban, fegyverhiánnyal küszködő, fronton harcoló ukrán katonák kijózanító beszámolót adtak, hogy hogyan szenved meg Ukrajna azért, hogy megvesse a lábát a Dnyipro folyó keleti partján, ahová a néhány hónapja meghirdetett ellentámadás során mindössze néhány száz ukrán katona jutott el.
Vágólapra másolva!

Az egyik ukrán katona szerint „állandó tűz alatt van a folyami átkelő", mint meséli: látta, ahogyan az eltalált hajókat a társaival együtt elnyeli a Dnyipro folyó. A katona szerint ráadásul mindent nekik kell cipelniük.

– meséli. „Azt hittük, miután odaértünk, hogy az ellenség majd elmenekül és nyugodtan ideszállíthatunk mindent, amire szükségünk van, de nem így lett" – teszi hozzá, írja a Mandiner.

Gyakorlatozó ukrán katonák a harkovi régióban Forrás: AFP/Genya Savilov

– mesélte megrázó történetét a katona.

Mint a BBC-nek nyilatkozva egy másikuk meséli:

– fakadt ki a katona. Mint kifejtette: „mindenki, aki önként akart háborúzni, már rég itt van – ma már pénzzel is nehéz idecsábítani az embereket. Azokat kapjuk, akiknek nem sikerült megúszniuk. Nevetni fogsz, de néhányan a tengerészgyalogosaink közül még úszni sem tudnak."