Teljes összeomlás, itt az ukrán beismerés

Ukrajna, Oroszország, konfliktus, háború, ukrán, orosz, 2023.12.05.
DONETSK OBLAST, UKRAINE - DECEMBER 01: A Ukrainian soldier is placed in trenches retaken from the Russian army on the Vuhledar front line as the war between Russia and Ukraine continues in Donetsk Oblast, Ukraine on December 01, 2023. The second line of defense of the Ukrainian army near the city of Vuhledar is held by the 58th Motorized Brigade. Marek M. Berezowski / Anadolu (Photo by Marek M. Berezowski / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Ukrajna elveszítheti a háborút, ha az amerikai Kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásról - jelentette ki az ukrán elnöki hivatal vezetője kedden Washingtonban.
Vágólapra másolva!

Andrij Jermak egy civil szervezet, a US Institute of Peace pódiumbeszélgetésén kérdésre válaszolva nagyon fontosnak mondta, hogy a támogatást megszavazza az amerikai törvényhozás, mert a Joe Biden elnök által az ukrajnai támogatások folytatására kért pénz nélkül Ukrajna nehéz helyzetbe kerülne.

Az ukrán költségvetés számára nyújtott közvetlen amerikai segítségről úgy fogalmazott, hogy az segített a túlélésben a nehéz helyzetben.

Andrij Jermak azt is hangoztatta, hogy a külföldi támogatás segítségével képesek győzelmet aratni, és célnak nevezte nemcsak a 2022. február 24-e előtt állapotok helyreállítását, de a 2014 előtti határokat, ami a Krím visszafoglalását is jelenti.

Egy ukrán katona az orosz hadseregtől visszafoglalt lövészárokban Vuhledar közelében Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Marek M. Berezowski

Andrij Jermak az amerikai fegyverek számára a legjobb "reklámnak" nevezte azok ukrajnai felhasználását, mert szerinte képesek megmutatni a világnak, hogy például a Patriot-rakéták képesek bármely ellenséges eszközt megsemmisíteni.