Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Egy 11 éves kislány megölésével vádolnak egy migránst

gyilkosság, migráns, amerika
Vágólapra másolva!
A migráns férfit egy héttel a szörnyű gyilkosság után, Louisianában fogták el. A hatóságok szerint a gyanúsított megfojtotta a kislányt, majd egy szemeteszsákba dobta, a holttestét pedig az ágya alá rejtette a texasi Pasadenában lévő házában.
Vágólapra másolva!

A hatóságok szombaton tartóztatták le Juan Carlos Garcia-Rodriguezt a louisianai Shreveportban. A pasadenai rendőrség közölte, hogy a 18 éves gyanúsítottat a 11 éves Maria Gonzalez halála miatt gyilkossággal vádolják. A férfi Texasnak való kiadatására vár.

A KTRK forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Garcia-Rodriguez "teljes körű beismerő vallomást tett".

Garcia-Rodriguez – aki guatemalai állampolgár – januárban lépte át illegálisan az Egyesült Államok déli határát.

A jelentések alapján az elkövető ugyanabban a lakóparkban élt, mint az áldozat és a családja.

A kislány augusztus 12-én bekövetkezett halála előtt a hatóságok szerint

SMS-ben értesítette az apját, hogy valaki kopogtat a lakásuk ajtaján délelőtt 10 óra körül – körülbelül 15 perccel azután, hogy a férfi elment dolgozni.

Carmelo Gonzalez elmondta, hogy utasította a lányát, hogy ne nyisson ajtót, aki ebbe beleegyezett. Az apa ekkor hallott utoljára a lányáról.

Mikor a lány nem válaszolt az üzenetekre, az apa megkérte a bátyját és a sógornőjét – akik ugyanabban a lakóparkban laknak –, hogy nézzenek utána Mariának.

A bejárati ajtót nyitva találták, a lakásban felfordulás volt és a gyermeket sem találták.

A KTRK így számolt be az esetről:

Josh Bruegger pasadenai rendőrfőnök elmondta, hogy a gyanúsított a lakáskulcsát a helyszínen felejtette. A nyomozóknak beletelt néhány napba, mire rájöttek, hogy a kulcs nem Maria lakásához tartozik, és valójában egy másik lakást nyitott – azt, amelyben Garcia-Rodriguez lakott. Garcia-Rodriguez azonban már a kulcs felfedezése előtt elmenekült a városból.

Miután a gyanúsítottat Louisianában elfogták, a Gonzalez család közleményt adott ki, amelyben köszönetet mondtak a rendőrségnek:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről