40 év börtönbüntetésre ítéltek egy amerikai drogkereskedőt

drog
A fentanil messze erősebb a heroinnál
Vágólapra másolva!
Négy évtizedes börtönbüntetésre ítéltek egy Colorado állambeli városból származó 27 éves férfit, miután közel 6000 fentanil tablettát foglaltak le nála. A Weld Megyei Kerületi Ügyészség közölte, hogy a greeley-i férfi nagy mennyiségekben kereskedett kábítószerrel a megyében.
Vágólapra másolva!

Andrew Durdyval szemben 2022-ben a megyei kábítószerügyi munkacsoport folytatott vizsgálatot.

Durdyt lépre csalták: titkosrendőröknek is adott el fentanilt, és az akció keretében körülbelül 5800 fentaniltablettát foglaltak le nála.

"Bármelyik tabletta megölhetett volna valakit" - hangsúlyozta Michael Pirraglia kerületi főügyész-helyettes Durdy ítéletének kihirdetése során. "A lényeg: profitot szerzett mások életének tönkretételéből, és mi nem fogjuk eltűrni az ilyen magatartást a közösségünkben."

Durdyt december 21-én 40 év börtönbüntetésre ítélték.

A fentanil messze erősebb a heroinnál Forrás: Shutterstock

Tavaly októberben a megyei kábítószer-munkacsoport illetékesei bejelentették, hogy feloszlattak egy kábítószer-kereskedő szervezetet, amely a gyanú szerint metamfetamint és fentanilt tartalmazó hamisított M-30-as pirulákkal kereskedett a régióban.

A CBS Colorado szerint a tisztviselők a vizsgálat során több mint 65.000 hamisított M-30-as tablettát találtak, amelyek fentanilt és több mint 34 font metilt tartalmaztak.