Pomponlányok haltak meg vétlenül egy rendőrségi autós üldözésben

K-pop hangulatú profi előadást nyújtó pompom lányok a baseball mániás Dél-Koreában, k-pop, baseball, pompom, lányok, Dél-Korea, pompom lányok
In this picture taken on April 20, 2022, professional cheerleaders for South Korean baseball team SSG Landers (L-R) Bae Soo-hyun, 37, South Korea's longest-serving cheerleader, Park Hyun-yeong, 22, Mok Na-gyeong, 21, and Kim Doa, 27, perform at the Incheon SSG Landers Field in Incheon. - In baseball-mad South Korea teams of professional cheerleaders pumping up players and fans with elaborate K-pop routines are as integral to the games as beer and fried chicken. (Photo by Anthony WALLACE / AFP) / To go with AFP story baseball-KOR-SKorea-culture, FEATURE by Cat Barton and Kang Jin-kyu
Vágólapra másolva!
Emberöléssel vádolják azt a louisianai rendőrt, aki a gyanú szerint - miközben egy gyanúsítottat üldözött - szilveszterkor autóbalesetet okozott, amelyben két középiskolás pomponlány meghalt.
Vágólapra másolva!

A 42 éves David Cauthron, az addisi rendőrkapitányság tisztje állítólag átszáguldott a piros lámpánál az üldözés közben, és hatalmas sebességgel nekiütközött egy járműnek, amelyben három fiatal utas ült.

Cauthront kétrendbeli, gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg - írja az ABC News.

A rendőr a 24 éves Tyquel Zanderst üldözte, miután az állítólag ellopta apja járművét – közölték a hatóságok.

A körzeti ügyészség szerint

a rendőr az üldözés közben egy piros lámpán száguldott át a Louisiana 1-es főúton, és nekiütközött a három tinédzsert szállított autónak.

A hatóságok szerint a 17 éves Maggie Dunn és a 16 éves Caroline Gill, a Brusly High School pomponlányai meghaltak az ütközésben. Maggie 20 éves bátyja, Liam Dunn szintén az autóban ült, és jelenleg kritikus állapotban kezelik egy lafayette-i kórházban.

A baleset után Zanders áthaladt a Mississippi folyón átívelő hídon West Baton Rouge-ba, ahol a West Baton Rouge-i Seriff Hivatal rendőrei vették üldözőbe, majd letartóztatták, amikor autója leállt – közölte a rendőrség.

Zanders ellen kétrendbeli emberöléssel emeltek vádak.

A rendőrség ugyanakkor közölte, hogy alapos kivizsgálást fog végezni az ügyben, amely magában foglalja többek között a rendőri egység műszerfali kameráinak és tiszti kameráinak összes felvételét.

A szirénák és a rendőrségi járművek nem adnak felhatalmazást a rendőrnek arra, hogy átvágjon a piros lámpán. Lassítaniuk kell, vagy teljesen meg kell állniuk, ha emberélet veszélyben van. Ebben az esetben a bizonyítékok azt mutatják, hogy a rendőr súlyos gondatlanságot követett el, és ezeknek a fiataloknak az életét nem vette volna el, ha az előírásoknak megfelelően járt volna el - közölte a rendőrség.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció!