Földcsuszamlások, víznyelők, árvizek pusztítanak Kaliforniában - videó

Merced, 2023. január 11.
Árvíz a kaliforniai Mercedben 2023. január 10-én. A több napja tartó, heves esőzésekkel kísért viharok és az árvizek következtében 14 ember életét vesztette, egy ötéves fiút pedig eltűntként tartanak nyilván Kaliforniában.
MTI/AP/
Merced, 2023. január 11. Árvíz a kaliforniai Mercedben 2023. január 10-én. A több napja tartó, heves esőzésekkel kísért viharok és az árvizek következtében 14 ember életét vesztette, egy ötéves fiút pedig eltűntként tartanak nyilván Kaliforniában. MTI/AP/Noah Berger
Vágólapra másolva!
Hatalmas viharok sújtják Kaliforniát, az árvíz több millió embert fenyeget - írta a Sky News. Az áradások miatt eddig tizenhét ember halt meg, közöttük egy ötéves kisfiú is. 
Vágólapra másolva!

A heves esők miatt földcsuszamlások, víznyelők keletkeztek, ezekben több autó elsüllyedt - írta a portál. Legutóbb két autóst kellett kimenteni, miután egy Los Angeles-i utcán víznyelőbe zuhantak, és az autójukban rekedtek.

December vége óta egymást követik a viharok az államban, az árvíz több millió embert érint, százezrek maradtak áram nélkül. Ráadásul az előrejelzések szerint a mai nap folyamán további esőzések érkeznek Észak-Kaliforniába, és az előrejelzések szerint

péntektől újabb, napokig tartó vihar várható.

Elsodort az ár egy kisfiút

A lap azt írja, tegnap több órás keresés feladták annak az ötéves kisfiúnak a keresését, akit anyja mellől sodort el az árvíz egy Kalifornia melletti kisvárosban. Az asszony egy teherautót vezetett, amikor az árvíz elsodorta őket,

a járókelők a nőt kimentették, de a kisfiút nem tudták

- neki csak a cipőjét találták meg később a mentők.

Kedden ketten meghaltak, amikor a San Joaquin-völgyben egy villám egy fát döntött az útra, és halálos tömegkarambolt okozott. A sziklaomlások és földcsuszamlások miatt utakat zártak le, és ezreket utasítottak otthonaik elhagyására.

A 10 ezer lakosú Montecito városában - ahol olyan hírességek élnek, mint Harry és Meghan, valamint Oprah Winfrey - azonban mostanra feloldották a kiürítési parancsot.