A világ legbizarrabb törvényei, amik miatt bajba lehet kerülni

jávorszarvas
A jávorszarvasok megérzik valahogy a vadászati szezon kezdetét
Vágólapra másolva!
Alaszkában tilos alkoholtartalmú italt adni egy jávorszarvasnak, míg Spanyolország egyes részein tilos homokvárat építeni a tengerparton, Skóciában pedig börtönbüntetésre számíthatsz, ha ittasan tehenet lovagolsz. Ezek a világ legbizarrabb törvényei, amik miatt bajba kerülhetsz.
Vágólapra másolva!

Talán nem is gondolná, hogy Svájcban este 10 után tilos lehúzni a vécét, Alaszkában alkoholt adni egy jávorszarvasnak vagy, hogy az Egyesült Arab Emírségekben tilos káromkodni és ezeknek bármi köze van egymáshoz.

Valójában azonban ezek csak pár példa a világ legbizarrabb törvényeire, amik miatt súlyos pénzbírsággal, sőt egyes országokban akár börtönbüntetéssel is sújthatnak, ha nem tartod be őket.

A Daily Mail cikke alapján összegyűjtöttük a világ legbizarabb törvényeit.

Alaszkában nem lehet alkoholtartalmú italokat adni a jávorszarvasoknak

Egy bizarr törvény értelmében az alaszkai Fairbanksban tilos alkoholt "felszolgálni" a jávorszarvasoknak. A jávorszarvasok agresszívvá válhatnak, ha alkoholt vagy erjesztett gyümölcsöt fogyasztanak.

Alaszkában nem lehet alkoholtartalmú italokat adni a jávorszarvasoknak. Forrás: Wikimedia Commons/Donna Dewhurst

2007-ben egy jávorszarvas, akit a helyiek később Buzzwinkle-nek neveztek el, részegen randalírozott, miután megitta egy helyi sörfőzde készletét.

A WC lehúzása este 10 óra után illegális Svájcban

Svájcban tilos este 10 óra után lehúzni a WC-t egy lakóházban, mivel a kormány szerint ez zajszennyezés.

Gyakori, hogy a főbérlők házirendet írnak elő, ami szerint a lakók nem húzhatják le a WC-t este 10 és reggel 7 óra között, mivel ez zavarhatja a szomszédokat.

Skóciában nem lehet részegen tehenet lovagolni

Skóciában egy 1872-es törvény szerint bűncselekménynek számít, ha valaki ittasan "irányít" tehenet vagy lovat, ami azt jelenti, hogy ittasan tehenet lovagolni sem lehet.

Skóciában nem lehet részegen tehenet lovagolni. Forrás: Facebook/Pawel Kukiz

Ha valakit bűnösnek találnak, akár 51 hét börtönbüntetést is kaphat.

Tilos káromkodni az Egyesült Arab Emírségekben

Az Egyesült Arab Emírségekben, ha káromkodáson kapnak, pénzbírságra, börtönre vagy kitoloncolásra számíthatsz.

Spanyolország egyes strandjain tilos homokvárat építeni

Spanyolország egyes területein egy bizarr törvény értelmében a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt tilos homokvárat építeni a strandokon.

A helyi önkormányzat 2016-ban megszavazta, hogy a levantei strandról kitiltják a homokvárakat - és ha rajtakapnak valakit az építésükön, akár 150 eurós bírságra is számíthat.

Forrás: Alfira/Travelo

Ugyanez a szabály vonatkozik a tenerifei Arona és Arica strandjaira is, ahol a homokvárak építése előtt a lakosságnak önkormányzati engedélyt kell kérnie.

A bolíviai La Pazban tilos a házas nőknek egy pohár bornál többet inni az éttermekben

A bolíviai La Pazban egy bizarr törvény értelmében az éttermekben és bárokban tilos a házas nőknek egy pohár bornál többet felszolgálni.

A törvény állítólag azt hivatott megakadályozni, hogy a nők "erkölcsileg és szexuálisan lazává váljanak", és alkoholos befolyásoltság alatt flörtöljenek más férfiakkal.

A törvény nem vonatkozik a házas férfiakra.

Grúziában tilos a csirkéknek átkelni az úton

Ha a grúziai Quitman városában, Quitmanban van csirkéje, akkor illegális, ha hagyja, hogy azok átkeljenek az úton.

Forrás: https://www.peta.org/action/10-surprising-facts-chickens/

A törvény előírja, hogy a tulajdonosoknak mindenkor felügyelet alatt kell tartaniuk a csirkéiket.

Thaiföldön tilos elhagyni a házat, ha nincs rajtad alsónemű

Thaiföldön a közszeméremsértésről szóló törvény értelmében tilos alsónemű nélkül elhagyni a házat. Nem világos, hogy a rendőrség hogyan tartatja be ezt a törvényt.

A francia vasútállomásokon tilos a pároknak a peronon csókolózni

A törvényt még 1910-ben vezették be, hogy megpróbálják elkerülni a vonatjáratok késését és az állomások túlzsúfoltságát.

De 1910 óta a törvényt már lazábban veszik a hatóságok és az embereket ma már nem fenyegeti csókolózás miatt hivatalos büntetés.