Lefejezte 17 éves feleségét egy iráni férfi, majd nevetve sétált a levágott fejjel az utcán

Mona Heydari, Irán, gyilkosság
Vágólapra másolva!
Nyolc év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit Iránban, aki tavaly februárban kegyetlenül meggyilkolta a mindössze 17 éves feleségét Iránban. Az igazságügyi szóvivő szerint a kegyetlen gyilkos azért kapott enyhébb büntetést, mert a család nem akarta megtorolni a fiatal lány halálát, és megbocsátottak a férjnek.
Vágólapra másolva!

Óriási felháborodást váltottak ki tavaly azok a fotók, melyeken a gyilkos Sajjad Heydari látható, ahogyan a felesége, Mona levágott fejével nevetve sétál Ahvaz utcáin, miután úgynevezett "becsületgyilkosság" ürügyén végzett vele.

Mona 12 évesen házasodott össze a férfivel, és csak 14 éves volt, amikor megszületett közös fiuk.

A helyi média szerint Törökországba menekült, miután a férje bántalmazta, és megtagadta a válási kérelmét.

A tavaly februári gyilkosság előtt néhány nappal tért vissza Iránba, mert a családja meggyőzte, hogy biztonságban lesz.

A férfit most ítélték el, 7 és fél év börtönbüntetést kapott a gyilkosságért, és további nyolc hónapot testi sértésért – mondta az igazságügyi szóvivő. Azt is mondta, az ítélet megfelel az iráni törvényeknek, mely szerint

a szándékos gyilkosság halállal büntetendő, kivéve, ha az áldozat családja megbocsát a gyilkosnak.

A lány apja korábban azt mondta, nem adta beleegyezését a gyilkosságba. A férj testvérét 45 hónap börtönbüntetésre ítélték, amiért segédkezett a gyilkosságban - írja a BBC.

A gyilkosság után követelték Iránban egy olyan törvény kidolgozását, ami a családon belüli erőszak megelőzését és az áldozatok védelmét célozza. Azt is kérték, hogy emeljék fel a házasságkötési korhatárt. A lányok esetében ez jelenleg 13 év, de szülői beleegyezéssel ennél fiatalabban is házasodhatnak.