Újabb részletek derültek ki az Egyesült Királyságban rejtélyesen eltűnt anyáról

Vágólapra másolva!
Eltűnt egy gazdag családból származó anya a barátjával együtt, miután az autójuk hátsó ülésén szülte meg a gyerekét - írja a Metro.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origo is beszámolt eltűnt a 35 éves Constance Marten és a 48 éves Mark Gordon újszülött gyerekükkel.

A múlt héten derült ki, hogy a férfit kitoloncolták az Egyesült Királyságból, miután letöltötte büntetését, mert 14 éves korában Floridában megerőszakolt és megvert egy húszéves nőt.

Ő és a 35 éves Constance Marten "eltűntek" az újszülött gyerekükkel, miután az autójuk lerobbant és kigyulladt az M61-es autópályán Bolton közelében a hónap elején.

A nőnek hozzáférése van egy több millió fontos vagyonkezelői alaphoz, a rendőrség szerint valószínüleg sok készpénz van náluk, ezért nem tudják követni a digitális fizetéseiket, így azt sem, hogy merre vannak.

Rendőrségi források a The Telegraphnak elmondták, hogy az

autótűzhöz kihívott mentőszolgálat munkatársai placentát találtak a hátsó ülésen.

A Greater Manchester-i rendőrséget aznap 18.33-kor hívták ki autósok, akik arról számoltak be, hogy láttak egy égő autót a leállósávon.

Amikor a mentőszolgálat munkatársai megérkeztek, átvizsgálták az autót, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy senki sincs benne.

A forrás szerint a mentősök ekkor vették észre a hátsó ülésen a méhlepényt és a szülés egyéb jeleit.

Úgy vélik, a gyerek egy vagy két nappal korábban született az autóban.

Az autót nem sokkal a megtalálása előtt vásárolták készpénzért. A nyomozók szerint nem a pár gyújtotta fel a kocsit, a tüzet műszaki hiba okozta. A rendőrség szerint sokminden elégett a kocsiban, amit a pár vélhetően az útra csomagolt.

Constance Marten és Mark Gordon Forrás: Origo

A méhlepény felfedezése azt jelenti, hogy

mindent megtettek, hogy megpróbálják elrejteni a szülést, és elkerüljék az alapvető orvosi ellátást is, ami a nyomukra vezetett volna.

Mark Gordont, aki 1989-ben költözött Amerikába a családjával, 20 évre börtönbe zárták, mielőtt 2010-ben visszatoloncolták volna az Egyesült Királyságba, ahol fel kellett volna iratkoznia a szexuális bűnözők nyilvántartásába.

A bírósági papírok szerint hat hétig szökésben volt letartóztatása előtt.

A hét elején a nyomozást vezető Metropolitan Police felhívást intézett a lakossághoz, hogy szóljanak, ha látja a párt, miközben

egyre nagyobb az aggodalom az anya és az újszülött egészsége miatt.

A nyomozók különösen szívesen beszélnének minden olyan szállodatulajdonossal, panzió- vagy Airbnb-tulajdonossal, aki esetleg találkozott a párral, akik valószínűleg ragaszkodtak a készpénzes fizetéshez.

Bár a házaspár az utóbbi években vélhetően egyre inkább elszigetelődött, a rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy barátaiktól segítséget kapnak.

A pár 2016-ban ismerkedett meg, ezután a nő otthagyta a színészképzőt és megszakította a kapcsolatot a családjával is.

Térfigyelő kamerák felvételei Constance Martenről Forrás: Origo

Édesapja, Napier Marten most arra kéri a lányát, hogy vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel, hogy ő és gyereke orvosi ellátásban részesülhessenek.

Érzelmes felhívásában azt mondta, hogy

bár elhidegült "drága lányától", "mélyen aggódik" érte, és "mindent megtesz, ami szükséges ahhoz, hogy biztonságban visszatérj hozzánk".

A Marten család régi arisztokrata család. Mary Anna Marten apai nagyanyja, a néhai anyakirálynő keresztlánya volt. Dédnagyapjuk, Napier Sturt kapitány volt a harmadik és utolsó Alington báró.

A családnak mint egy 115 millió fontos vagyona van.