Bolti ellenőröket késeltek halálra Mexikóban

Vágólapra másolva!
A karibi Playa del Carmen üdülőhely egyik bárjának tíz alkalmazottját azzal vádolják, hogy halálra késeltek az ellenőrzésükre kiküldött négy önkormányzati ellenőrt. A gyanúsítottak ellen vádat emeltek - írja az ABCnews.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek a mexikói Playa del Carmen karibi üdülőhely egyik bárjának tíz alkalmazottja ellen, akik a gyanú szerint megkéselték a helyi törvények betartásának ellenőrzésére kiküldött négy önkormányzati felügyelőt.

Playa del Carmen régóta híres a durva és veszélyes bárokról, de ami február 11-én történt a város La Cueva (barlang) bárjában, az sokkolta a helybelieket.

Luis Rodríguez Bucio közbiztonsági államtitkár-helyettes kedden azt mondta, hogy a város felügyelői ellenőrzési célzattal keresték fel az érintett bárt. A klub alkalmazottai azonban halálra késelték őket, holttesteiket pedig autóba tették. A rendőrök kiérkezésekor a dolgozókat elkapták, miközben a vért próbálták felmosni a padlóról. Playa del Carmen-en régóta gond van az illegális üzletekkel, az üzletekben és a tengerparti éttermekben zajló kábítószer-árusításokkal.

2017-ben egy elektronikus zenei fesztiválon egy másik Playa del Carmen bárban elkövetett lövöldözésben öt ember meghalt, köztük két kanadai, egy olasz és egy kolumbiai. 2019-ben pedig hét férfi halt meg egy másik bárban történt lövöldözésben Playa del Carmenben.