Elképesztő fordulat: Oroszországot bombázza Ukrajna

Vágólapra másolva!
Az Ukrán Fegyveres Erők több dróntámadást hajtottak végre az elmúlt 24 órában öt oroszországi régió ellen. Az incidenseket Adygejéből, Belgorodból és a brjanszki területről, valamint a krasznodari területen lévő Tuapszéből és a moszkvai körzetből jelentették.
Vágólapra másolva!

A lenta.ru beszámolója szerint eddig három drón roncsát találták meg Belgorodban.

A belgorodi polgármester szerint az egyik drón egy lakóháznak csapódott, de nem robbant fel, a helyi tűzszerészek sikerrel hatástalanították.További két drón roncsait is megtalálták, azok kisebb károkat okoztak, mindössze pár autó sérült meg.

Egyes hírek szerint volt egy negyedik drón is, ami egy szupermarket tetejére zuhant, tüzet okozott a tetőn és az épület belsejében.

Brjanszban a helyi hatóságok szerint egy drónt hatástalanított a légvédelem, ami lezuhant, áldozatokról vagy sérültekről nem érkezett jelentés.

Két robbanóanyaggal felszerelt drón támadott meg egy olajraktárat krasznodari területen február 28-án éjjel. Az olajtárolótól száz méterre robbantak fel, és tüzet okoztak, amelynek eloltása egy óráig tartott. A drónok célpontja sértetlen maradt.

Ahogy korábban az Origo is megírta, lezuhant egy drón száz méternyire a Gazprom gázkompresszor-állomásától a Kolomnai járásban lévő Gabasztovo községben, Moszkva mellett - közölte Andrej Vorobjov, Moszkva megye kormányzója kedden a Telegramon.

A kormányzó szerint a drón lezuhanását követően nem történt robbanás, a földön sérülés nem történt, kár nem keletkezett.