Egy rendőr meghalt és több tucatnyit túszul ejtettek Kolumbiában

Vágólapra másolva!
Erőszakos tüntetések zajlanak Kolumbiában egy olajvállalat ellen. A helyi lakosok heves összecsapásba keveredtek a rendőrökkel, egy rendőr és egy civil meghalt. A tüntetők túszul ejtettek 79 rendőrt. 
Vágólapra másolva!

Egy rendőrtisztet és egy civilt megöltek a csütörtöki erőszakos tüntetések során Kolumbia Caqueta tartományában, további

79 rendőrt és 9 olajmezőn dolgozót pedig túszul ejtettek a vidéki közösségek tagjai.

- írta a Reuters.

Az erőszakos tüntetés San Vicente del Caguan településen tört ki, ahol a vidéki és helyi közösségek tagjai elzárták egy olajmező megközelítését és tüzet gyújtottak - közölte a nemzeti rendőrség -, hogy az Emerald Energy vállalatnál követeljék a helyi utak rendbetételét.

Gustavo Petro elnök védelmi és belügyi tisztviselőket rendelt a térségbe, és a Twitteren elítélte a gyilkosságokat. A főügyészségnek ki kell vizsgálnia a gyilkosságokat, a Vöröskeresztnek pedig gondoskodnia kell a túszul ejtett emberekről - mondta.

A rendőr és a civil is lőtt sérülések miatt halt meg

- közölték rendőrségi források.

Kolumbiában rendszeresen előfordulnak tüntetések az olaj- és bányaprojektekhez közeli területeken, mivel a közösségek azt szorgalmazzák, hogy a vállalatok építsenek infrastruktúrát, többek között utakat és iskolákat.