Jeges utak és havazás miatt Hollandiában is riasztást adtak ki

Limburg, 2023. március 8. Hókotró munkagépek haladnak az autók előtt a hollandiai Heerlenben 2023. március 8-án. MTI/EPA-ANP/Marcel van Hoorn
Vágólapra másolva!
Jeges utak és havazás okoz veszélyes körülményeket Hollandiában. Az ország déli részén narancssárga, máshol mindenütt sárga kód van érvényben - írja az NL Times.
Vágólapra másolva!

Jeges utak és havazás okoz veszélyes körülményeket Hollandiában. A helyi meteorológiai intézet narancssárga kódú figyelmeztetést adott ki Limburg és Noord-Brabant tartományban, az ország többi részén pedig sárga kódú figyelmeztetés van érvényben.

Hókotró munkagépek haladnak az autók előtt a hollandiai Heerlenben Forrás: MTI/EPA-ANP/Marcel Van Hoorn

Noord-Brabant és Limburg délkeleti részén mintegy 5 centiméteres havazásra, a Limburgi dombvidéken pedig akár 10 centiméteres havazásra is számítani lehet.

A narancssárga kódú figyelmeztetés az adott területeken délig van érvényben.

Az ország többi részén szerda reggel 9 óráig sárga kódú figyelmeztetés van érvényben a jeges utak miatt. A meteorológiai szolgálat azonban várhatóan csütörtök reggel ismét kiadja majd a jeges utak miatt a figyelmeztetést.

Fokozottabb óvatosságra intettek mindenkit a közlekedést illetően.

Szánkón húzza egyik gyermekét egy nő a hollandiai Heerlenben Forrás: MTI/EPA-ANP/Marcel Van Hoorn

Az utakon kialakult helyzet jelzi, hogy az ingázók tisztában vannak a veszélyes közlekedési körülményekkel, és sokan úgy döntöttek, hogy otthonról dolgoznak.

Szerdán reggel fél nyolckor 174 kilométeren mindössze 41 forgalmi dugót jelentettek. Ehhez képest kedden reggel 8:00 órakor közel 1100 kilométeres sávon alakult ki forgalmi dugó az időjárás és a balesetek miatt.

Ez volt az idei év eddigi legnagyobb reggeli csúcsforgalma.

Az időjárás miatt több csúcsforgalmi sávot is lezártak. Reggel 7:12-kor mintegy 100 kilométeres dugóról számoltak be a holland autópályákon.