Kijevet bombázzák az oroszok, közel a teljes ukrán összeomlás

Ukrajna, Zaporizzsja, háború, orosz-ukrán háború, Oroszország, ágyú, tüzérség, tarack
Zaporizzsja, 2023. március 3. Ukrán tüzérek FH70-es tarackkal lövik az orosz állásokat a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja környékén 2023. március 2-án. MTI/EPA/STR
Vágólapra másolva!
Március 9-én Oroszország újabb átfogó rakétacsapást intézett Ukrajna ellen. A célpontok között az energetikai szektor, az infrastruktúra, valamint katonai létesítmények voltak - írja az Izvesztija.
Vágólapra másolva!

A DTEK nevű ukrán energetikai vállalat Telegram-csatornáján számolt be arról, hogy három hőerőmű súlyos sérüléseket szenvedett az orosz rakétacsapások következtében. Ennek következtében országszerte ismét több térségben is hosszas áramkimaradások keletkeztek.

Kijev polgármestere szerint a város 40 százaléka maradt áram nélkül, a vízellátás zavartalan.

Továbbra is támadások érik Kijevet Forrás: AFP/Aris Messinis

Zsitomir területi képviselete pedig arról adót ki közleményt, hogy legalább 150 ezer lakos maradt áram nélkül a csapás következtében, a kritikus infrastruktúra számára viszont továbbra is biztosított az ellátás.

Krivij Rih területi katonai vezetője azt közölte, hogy két energetikai létesítményt ért rakétacsapás. Emellett Lviv városában is becsapódásokról érkeztek hírek, két ember halt meg ennek következtében.

A nap elején a TSH nevű ukrán hírügynökség tudatta, hogy több robbanás is hallható volt Kijevben és az ország más területein is. Többek között Harkovban és Odesszában is rakétacsapásokról számoltak be, ennek következtében mindkét városban áramkimaradások vannak.

Az Izvesztija forrásai szerint az orosz hadsereg csapást mért egy olyan gyárra is, ahol Ukrajna drónokat készít. A lap felidézi, hogy az oroszok október 22 óta hajtanak végre támadásokat az ukrán infrastruktúra és energetikai létesítmények ellen.