Több embert is letartóztattak Japánban, miután beleittak egy étteremben a szójaszószba

szusi
Vágólapra másolva!
Japánban a rendőrség több embert is letartóztatott, miután egyre több videó jelent meg arról, hogy a szusi éttermekben a közös szójaszószba beleisznak az emberek - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A Kyodo hírügynökség csütörtökön arról számolt be, hogy több japán éttermekből egyre gyakrabban követnek el ételekkel kapcsolatos bűncselekményeket.

Emiatt három embert is letartóztattak.

A letartóztatottak között van egy 21 éves férfi, aki a gyanú szerint a múlt hónap elején az étteremben közösen használható szójaszószos üvegből ivott.

Két másik vendéget, egy 19 éves férfit és egy 15 éves lányt is letartóztattak, mert állítólag megosztottak egy 10 másodperces videót, amelyen az látható, amint valaki a közös használatra szánt szójaszószos üveget a szájába veszi.

Az oldal azt is írja, hogy a futószalagon mozgó ételek közül egy tinédzser megnyalta egy teáscsésze peremét, mielőtt visszatette volna azt a polcra. Ezután belekente a nyálát egy tányér szusiba.

Az eset az év elején látott napvilágot, és arra kényszerítette az étteremláncokat, hogy drasztikus intézkedéseket hozzanak azért, hogy vissza tudják csalogatni vendégeiket.

Ezen a héten a Choshimaru, egy tokió étterem közölte, hogy leállítja az ételeket szállító futószalagokat az étteremben. A piacvezető Sushiro közölte, hogy csak kiszállítást vállalnak a telefonon keresztül rendelő ügyfeleknek, ami megnehezíti a többi vendég számára az ételek manipulálását.

A Kura Sushi közölte, hogy hamarosan mesterséges intelligenciával felszerelt kamerák segítségével fogják figyelni a vendégek asztalát.

Viszont ezzel kapcsolatosan panaszok érkeztek, mert ezzel gyakorlatilag megfigyelés alá helyezi a vendégkörét.

Az első szusi étterem 1958-as oszakai megnyitása óta az iparág 740 milliárd jen (1950 milliárd forint) értékűvé nőtte ki magát, a legmodernebb technológiát igyekszik felhasználni az ételek gyorsabb kiszállítására szállítószalagokkal a vendégek asztalaira és a krónikus munkaerőhiány kezelésére.

A legutóbbi változások szerint azonban úgy tűnik, hogy az iparág egy korábbi megoldáshoz tér vissza: a pincérekhez.