Bombariadó miatt kiürítették a holland parlamentet

Vágólapra másolva!
Kiürítették a holland parlament alsóházát és az épület környékét Hágában bombafenyegetés miatt csütörtökön, a postán érkezett, gyanúsnak ítélt csomag azonban nem tartalmazott veszélyes anyagot - tájékoztatott az NL Times című angol nyelvű holland hírportál rendőrségi információkra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A beszámoló szerint a holland parlament alsóházát, a Tweede Kamert kora délután a biztonsági erők utasítására ürítették ki, miután a személyzet egy gyanúsnak ítélt csomagot vett át az intézmény postázójában.

A képviselők, a személyzet és az épület biztonsága érdekében valamennyi ülést felfüggesztettek. Minden jelenlévőt felszólítottak, hogy hagyják el az épületet - tájékoztattak.

A csomag címzettje, Geert Wilders, a Szabadságpárt (PVV) vezetője Twitter-üzenetben arról számolt be, hogy a csomagban egy plüssmackó és különböző vezetékek voltak. Azt írta, a küldemény nem tartalmazott robbanóanyagot.

A közlések szerint a vizsgálat után az épületet újra megnyitották, a környéken ismét engedélyezték az autó- és gyalogosforgalmat.