Emberkísérlet a kamaszok nemátalakítása

transgender children, gyerek, nemváltás, sex, A,Boy,In,A,Women's,Skirt,And,T-shirt.,Girl,In caucasian,kid,blogger,teenage,video,boy,house,beautiful,dysphori
A boy in a women's skirt and t-shirt. Girl in men's jeans and a shirt. The boy and girl changed clothes.
Vágólapra másolva!
Teljesen korszerűtlenné vált protokoll szerint végzik jelenleg a fiatalkorúak nemátalakítását a világ számos országában - írja a Magyar Nemzet. Mint a legfrissebb tanulmányok rámutattak, még az olyan ártalmatlannak tűnő szerek is komoly egészségügyi kockázatot hordoznak, mint a pubertásgátló. A témáról szóló cikkében a brit The Economist kitért arra, hogy az elmúlt években a nemzetközi egészségtudományi élet számos szereplője közölt olyan kutatásokat, amelyekben a radikális beavatkozások hatékonyságát domborították ki, miközben a problémákról és veszélyekről hallgattak.
Vágólapra másolva!

Angliában és Wales-ben 17-szeresére emelkedett a nemátalakításra vágyó tinédzserek száma. Fontos adatokat is közöltek. Amíg egyre több gyermeket kezelnek a világban a nemátalakítást előkészítő terápiával, addig egyre több aggály fogalmazódik meg azzal az eljárásmóddal kapcsolatban, amely alapján sok országban végzik ezeket a beavatkozásokat – számolt be róla a The Economist alapján a portál. Mint írták, az úgynevezett holland protokoll hatékonyságáról szóló korábbi tanulmányokról is kiderült, hogy a tudományosság alapvető kritériumait megkerülve bagatellizálták a súlyos beavatkozások hatásait és következményeit.

Angliában és Wales-ben 17-szeresére emelkedett a nemátalakításra vágyó tinédzserek száma.

Az USA-ban több mint 42 ezer gyermeket és tinédzsert diagnosztizáltak genderdiszfóriával 2021-ben, ami háromszoros növekedés 2017 óta.

Egy 2020-as finn tanulmány azt állapította meg, hogy a gyermekeken végzett nemátalakítás kísérletezésnek minősül.

A tengerentúlon nem mennek ritkaságszámba a 18 éven aluliakon végzett nemátalakító sebészeti beavatkozások, mint amilyen például a melleltávolítás. Később sokan úgy érzik, hogy

megcsonkították őket.

Forrás: shutterstock

Bár szinte az egész nyugati világban az úgynevezett holland protokoll szerint kezelik a nemátalakítást igénylő kamaszokat, számos friss kutatás azt állapította meg, hogy az ártalmatlannak tűnő első lépcsők is rendkívüli kockázatokat hordoznak a fiatalok jóllétére.

A pubertásgátlók használatát gyermekek esetében jellemzően nem hagyták jóvá a különböző nemzeti szabályozóhatóságok.

Egyes országokban a pubertásgátlóként használt szerekkel végzik a szexuális bűnözők kémiai kasztrálását.

A blokkolóval kezelt amerikai kamaszok 98 százaléka dönt úgy, hogy továbblép a következő fázisba, amelyben ellenkező nemű nemi hormonokat kapnak.

Az ellenkező nemű nemi hormonok beadása is maradandó változásokat okoz. Például a tesztoszterontól véglegesen megváltozik a nők arccsontszerkezete.

Az Economist szerint

tipikus az általuk idézett egyik női páciens esete, aki egy mindössze 15 perces beszélgetés után már tesztoszteronkezelést kapott.

Valós kockázat, hogy homofób szülők arra ösztökélik a saját nemükhöz vonzódó gyermekeiket, hogy a homoszexualitásuk vállalása helyett inkább lépjenek a nemváltás útjára.

A teljes cikk ITT olvasható.