Itt van az ukránok újabb döbbenetes terve

diplomacy Horizontal
Joe Biden amerikai elnök bejelentés nélküli látogatáson sétál Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel a Szent Mihály aranykupolás székesegyházban Kijevben 2023. február 20-án.
Vágólapra másolva!
A kiszivárgott amerikai iratokból most az derült ki, hogy Kirilo Budanov, az ukrán hírszerzés vezetője háborús eszkalációt is kiváltó csapásokat tervezett. A dokumentumok szerint, a végrehajtásában végül Washington akadályozta meg – írta meg a Washington Post.
Vágólapra másolva!

A kiszivárgott dokumentumok szerint február közepén értesítették a Pentagon vezetőit egy Ukrajnában lehallgatott beszélgetésről, amely szerint Kirilo Budanov vezérőrnagy, az ukrán hírszerzés (GUR) vezetője azzal bízta meg az egyik tisztjét, hogy készüljön fel a február 24-i tömeges csapásokra, mindennel, amivel a GUR rendelkezik – írja a Mandiner.

Joe Biden amerikai elnök bejelentés nélküli látogatáson sétál Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel a Szent Mihály aranykupolás székesegyházban Kijevben 2023. február 20-án. Forrás: AFP/Evan Vucci

A kiszivárgott tervek szerint, még egy

Novorosszijszk orosz kikötő elleni tengeri támadásban is gondolkodtak, de az elsődleges célpont Moszkva lett volna.

A jelentés hitelességét hivatalos források nem erősítették meg. Hosszas tárgyalások után Washington közbenjárásának köszönhetően két nappal a háború egy éves évfordulója előtt a CIA újabb, titkos jelentést adott át a Pentagonnak,amelyben már az állt, hogy a GUR Washington kérésére beleegyezett, hogy elhalasztják a Moszkva elleni csapásokat.