Holttestet találtak egy vendég ágya alatt egy tibeti szállodában

igazoltatás, kínai rendőr
Vágólapra másolva!
Holttestet találtak egy kínai vendég szállodai szobájának ágya alatt, Lhászában - írta a BBC. A szálloda kezdetben próbálta tagadni az esetet, míg az érintett meg nem osztotta a történetét a kínai közösségi oldalon, a Weibon, amire azóta több ezer komment érkezett.
Vágólapra másolva!

Az eset kárvallottja egy Zhang nevű kínai férfi volt, aki április 20-án érkezett a városba a barátaival.

Ott bejelentkeztek egy szállodába, Zhang egy harmadik emeleti szobát vett ki, ahol már kezdetben is szokatlan szagot érzett.

Azt hitte, a fűtés okozza, vagy a fölszinti pékségből jön a szag, még pár órát aludt is, majd este lement a barátaival vacsorázni.

Amikor visszatért, a szag jóval erősebb lett, Zhang ekkor szobacserét kért, amit meg is kapott. A meglepetés hajnalban jött, amikor

a személyzet felébresztette, korábbi szobájában pedig rendőrök várták.

Kihallgatták, közölték vele, hogy egy holttestet találtak a szobájának ágya alatt. Zhang megdöbbent, de miután DNS-mintát vettek tőle, a rendőrök elengedték.

Zhang először nem akarta nyilvánosságra hozni a történteket, de kénytelen volt, mert a szálloda tagadta, és a közösségi médiában azzal vádolták, hogy kitalálta az esetet.

A történteket leíró bejegyzései azóta több ezer kommentet és több tízezer reakciót váltottak ki.A gyilkosság gyanúsítottját egyébként a rendőrség egy vonaton elfogta.

Címlapi képünk illusztráció!