Megdöbbentő lépésre szánta el magát a német kancellár Ukrajnával kapcsolatban

Scholz, Látványos képek a németországi hadgyakorlatról, német, hadsereg, hadgyakorlat, Németország
17 October 2022, Lower Saxony, Ostenholz: Chancellor Olaf Scholz (SPD, 2nd from left) listens to Brigadier General Andreas Kühne (r) explain Bundeswehr equipment before the Army's training and instruction exercise in the Heidekreis district of Lüneburg Heath. Photo: Moritz Frankenberg/dpa (Photo by Moritz Frankenberg / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Breitbart alapján a Mandiner arról ír, hogy Zelenszkij ukrán elnök látogatása a G7 csúcson sikeresnek mondható, de Ukrajna NATO-csatlakozása nem kerül közelebb. Erre utal az is, hogy Olaf Scholz német kancellár egy interjúban azt mondta, hogy a szövetséghez való csatlakozásnak egy sor olyan követelménye van, amelynek Ukrajna jelenleg nem felel meg.
Vágólapra másolva!

Jelenleg kétséges, hogy Magyarország megszavazná keleti szomszédja tagságát – olvasható a Breitbart cikkében. Hozzáteszik:

a magyar kormány ugyanis hosszú ideje rossz viszonyt ápol Kijevvel, elsősorban a 150 ezer kárpátaljai magyarral szembeni rossz bánásmód miatt.

A két állam között az orosz invázió kezdete óta még feszültebb lett a viszony. Orbán Viktor magyar miniszterelnök azon kevés nyugati vezetők egyike, akik a konfliktus gyors lezárását szorgalmazzák, még ha ez Ukrajnának áldozatokkal járna – emlékeztet a lap. A helyzet a múlt héten tovább romlott, mert a magyar kormány bejelentette, hogy

blokkolja az EU újabb katonai segélycsomagját Ukrajnának, miután kiszivárgott, hogy Zelenszkij elnök tanácskozásán szóba került a Barátság kőolajvezeték felrobbantása.

A Barátság I. kőolajvezeték a szlovák Transpetrol kőolajszállító vállalat kistompai átemelő állomásánál 2015. február 9-én. Forrás: MTI/Komka Péter

Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország szuverenitása elleni támadásnak minősítette – olvasható a Breitbart hasábjain.