Drogjárvány: Zombik árasztották el Philadelphia utcáit - videó

drog, Philadelphia, járvány, kokain
Vágólapra másolva!
Egy demokrata vezetésű amerikai város utcáin mostanra már odáig fajult a helyzet, hogy a drogfüggők fényes nappal lövik be magukat, majd zombiként kóvályognak város szerte. Valódi kábítószer-járvány van kiteljesedőben az Egyesült Államokban egy új drog terjedése miatt. Az egyik leginkább érintett terület, a philadelphiai Kensington negyed, amely a drogpiacairól vált hírhedtté, és mára teljesen tele van összeesett és ájult drogfogyasztókkal. Erről a minap a videó is felkerült a TikTok-ra, ahonnan futótűzként terjedt a közösségi médiában.
Vágólapra másolva!

A város a xylazine nevű kábítószer egyre durvább elterjedésével küzd, amelyet a drogfüggők leggyakrabban a heroin, a kokain és a fentanil hatásának fokozására használnak.

A drog olyan erős, hogy a Fehér Ház nemrég újonnan megjelenő fenyegetésnek nyilvánította azt.

A xylazine egy állatgyógyászati nyugtató, egyre gyakoribb hamisítószer, amely áthatja az amerikai illegális drogellátást, de keveset tudunk az emberi szervezetre gyakorolt hatásairól, illetve az általa okozott intenzív elvonási tünetek kezeléséről. A xylazine a függőségi válság és a drogterjesztés terén élenjáró Philadelphiában kapta a legnagyobb teret. A város közegészségügyi osztálya által 2021-ben végzett vizsgálat a drogok mintáinak több mint 90 százalékában találtak nyomokat belőle. Nem világos, hogy pontosan hányan használnak xylazine-okat Philadelphiában, de

2021-ben legalább 434 halálos túladagolásos esetnél volt szerepe a xylazine-nak.

– áll a philadelphiai egészségügyi minisztérium és az egészségügyi tanács közös közleményében.

Sarah Laurel a Savage Sisters nevű drogfüggőket segítő nonprofit szervezet alapítója elmondta, hogy az elmúlt négy évben nőtt a xilazin használata.

– mondta Laurel, majd hozzátette, hogy ő és kollégái az utóbbi időben már oxigénpalackot is elkezdtek hordani magukkal, mert egyre több olyan drogfüggővel találkoznak, akik semmire sem reagálnak.

– tette hozzá a szervezet alapítója.

@traceymccann0905#xylazine#xylazineawareness#xylazinesurvivor#xylazinekills#xylazineaddiction#xylazinewounds#wedorecover#recoveryispossible ##philadelphia#kensington#stlouis#addiction#addict#na#recovery♬ Addiction - OT The Real

A Kensington-negyed a város következő polgármesterjelöltjei között is kiemelt figyelmet kapott, ugyanis van olyan jelölt, aki a terület megregulázásának ígéretével kampányol. Allan Domb volt városi tanácsos, aki most a városvezetői posztért indul, a múlt hónapban tartott közegészségügyi fórumon a kereslet és a kínálat kérdésének nevezte a terület problémáját.

– jelentette ki a polgármester jelölt. Egy másik jelölt, Helen Gym, aki tavalyig a városi tanács tagja volt, azt mondta, hogy polgármesterré választása esetén véget kíván vetni kensingtoni drogkereskedelemnek.

– mondta, hozzátéve, hogy megválasztása esetén összehangolt erőfeszítéseket vezetne be a szabadtéri drogpiacok felszámolása érdekében.

@traceymccann0905#kensington#philadelphia#xylazinesurvivor#streetssurvivor#homelessness#xylazine#consquencesofusing#xylazinekills#wedorecover#justfortoday#recovery#endthestigma#kensingtonphilly#kensingtonbeach#prayingformycity♬ original sound - TraceyMcCann