Ezek a nyugati országok összefogtak, és ezzel csak még közelebb került a világháború

Vágólapra másolva!
Franciaország, Németország és Lengyelország hosszú távú támogatást ígér Ukrajnának.A vezetők Párizsban találkoznak, hogy megvitassák a Kijevnek szóló „biztonsági garanciák" kérdését, de kevés részletet árultak el a tárgyalásokról - írja a Financial Times.
Vágólapra másolva!

Franciaország, Németország és Lengyelország ígéretet tett arra, hogy katonailag támogatja Ukrajnát az orosz invázió ellen mindaddig, amíg ők és más nyugati hatalmak a „biztonsági garanciákon" dolgoznak, amelyek célja Ukrajna védelmének megerősítése és szuverén jövőjének biztosítása.

Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn este a párizsi Élysée-palotában találkozott,

és egységes álláspontra próbáltak jutni Ukrajna további támogatását illetően.

Kevés információ szivárgott ki a tárgyalásokról, nem derült ki, hogy a háború befejeztével milyen biztonsági garanciákat nyújtanak majd, és azt sem, hogy Ukrajna kap-e határozott ütemtervet a NATO-csatlakozásra.

– mondta Emanuel Macron. Arra törekednek, hogy Oroszország ne nyerje meg a háborút és ez soha se ismétlődhessen meg.

Franciaország, Németország és Lengyelország találkozója nem visz közelebb a békéhez, így csak még közelebb hozhatja a világháborút.