Több száz métert futott lángoló testtel egy francia férfi

lángok, tűz (illusztráció)
lángok (illusztráció)
Vágólapra másolva!
A 39 éves Jonathan Vero tűzoltó és kaszkadőr lángokba borulva, oxigénhiánnyal küzdve futott 272,25 méteren keresztül szülővárosában,a  Párizstól északnyugatra található Haubourdinban. A férfinak ezzel a teljesítményével két Guinness-rekordot  is sikerült megdöntenie június 30-án.
Vágólapra másolva!

A férfi 68,2 méterrel döntötte meg a „teljes testben lángolva" (és extra oxigén nélküli) futás eddigi rekordját, emellett a gyorsaságét is. 100 méteren 7,58 másodperccel tolta ki az eddig csúcsot.

A férfi elárulta, mindez azért volt neki fontos, mert

fel akarta hívni a figyelmet a tűzoltók munkájára, és meg akarta köszönni azok munkáját, akik kiképezték, és segítették fejlődését.

A kép illusztráció Forrás: pixabay.com

Veronak barátai gyújtották meg ruháját, mielőtt futni kezdett, és életben maradása érdekében tűzoltó készülékkel követték.

A férfi azonban sikeresen megdöntötte a korábbi rekordokat, és

ő maga állította le a versenyt, mikor már minden ereje elfogyott.

A Guinness-rekordok könyve szerint a leghosszabb, teljes testben lángolva futás rekordját, 2009 óta hét ember döntötte meg. Vero - aki nemcsak tűzoltó, hanem kaszkadőr is - elmondta:

gyerekkori álma volt, hogy megszerezze a két címet, és ezen napi szinten dolgozott.

Mindig is szívesen "játszott a tűzzel", szabadidejét a tűzzsonglőrködéssel, a tűznyeléssel és az „emberi fáklya" gyakorlásával töltötte - írja a Blikk.

Azonban nem éri be ennyivel, mint mondta, további rekordokat igyekszik megdönteni egyéb tüzes kategóriákban.