Többen meghaltak egy baltimore-i lövöldözésben

Baltimore, 2023. július 2.
A baltimore-i rendőrség által közreadott képen rendőrségi kordonnal kerítették el a hajnali lövöldözés helyszínét a Maryland állambeli Baltimore-ban 2023. július 2-án. A baltimore-i rendőrség vezetőjének tájékoztatása szerint ke
Baltimore, 2023. július 2. A baltimore-i rendőrség által közreadott képen rendőrségi kordonnal kerítették el a hajnali lövöldözés helyszínét a Maryland állambeli Baltimore-ban 2023. július 2-án. A baltimore-i rendőrség vezetőjének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, 28-an megsebesültek a támadásban. A televíziónak több szemtanú azt mondta, a Brooklyn Day elnevezésű rendezvényen több százan vettek részt. MTI/AP/Baltimore-i rendőrség
Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak, 28-an megsebesültek az egyesült államokbeli Baltimore déli részén egy lövöldözésben vasárnap hajnalban - közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A WBFF városi televízió szerint a mentők és a rendőrség a Brooklyn Homes városnegyedbeli helyszínen tartózkodik, a sebesültek közül három ember állapota válságos.

Ricahrd Worley, a baltimore-i rendőrség vezetője a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján tette közzé az áldozatok és a sérültek számát.

A baltimore-i rendőrség által közreadott képen rendőrségi kordonnal kerítették el a hajnali lövöldözés helyszínét a Maryland állambeli Baltimore-ban 2023. július 2-án. Forrás: MTI/AP/Baltimore-i rendőrség/-

A televíziónak több szemtanú azt mondta, a Brooklyn Day elnevezésű rendezvényen több százan vettek részt.

A lövöldözés a Gretna Avenue-en történt.

Egyelőre nincs gyanúsított

A rendőrségnek egyelőre nincs gyanúsítottja. A város rendőrkapitányságának megbízott vezetője sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a tetthely kiterjedt, ezért hosszabb időbe telik, amíg minden nyomot rögzíteni tudnak. Richard Worley közölte, hogy 9 sebesültet mentők vittek kórházba, míg 20 ember maga jelentkezett, hogy ellássák sebeit. Többségüket már kiengedték a kórházból, de 9 sebesült állapota súlyos, háromé pedig válságos.

Az egyik halálos áldozat, egy 18 éves nő a helyszínen életét vesztette, míg egy 20 éves férfi halálát a kórházban állapították meg.

Szemtanúk, a Baltimore déli részén fekvő Brooklyn Homes lakónegyedben tartott éves utcai ünnepség résztvevői, arról számoltak be, hogy először a tűzijátékoknak tulajdonították a lövések zaját, majd kiderült, hogy valaki vagy valakik tüzet nyitottak a tömegben.

Baltimore polgármestere felelőtlen és gyáva tettnek nevezte a történteket és azt ígérte, hogy az elkövetőket megtalálják. Arra kért mindenkit, hogy akinek bármilyen információja van a történtekről, jelentkezzen a hatóságoknál.

A fővárostól, Washingtontól mintegy 70 kilométerre északra fekvő

Baltimore szövetségi ügyészei a héten erősítették meg határozott szándékukat arra, hogy visszaszorítják az erőszakot a nagyvárosban, ahol idén már majdnem 300 lövöldözés és 130 emberölés történt.

Oldalára állították az asztalokat egy parti helyszínén, ahol hajnalban lövöldözés tört ki a Maryland állambeli Baltimore-ban 2023. július 2-án Forrás: MTI/AP/Julio Cortez

Kansasben is lövöldöztek

Szintén vasárnap hajnalban Kansas államban egy szórakozóhelyen volt lövöldözés, amelyben hét embert meglőttek, ketten pedig az incidens nyomán kitört pánikban sérültek meg.

Egy héttel korábban a baltimore-i eseményekhez hasonló lövöldözés volt Kansas Cityben és Michigan állam egy kisvárosában, ahol éjszakai összejöveteleken az utcán tört ki erőszak.

Kansas Cityben három ember halt meg és öten megsebesültek, míg a Michigan állambeli Saginaw-ban két halott és tizenkét sebesült volt a lövöldözés tragikus mérlege. A rendőrség ott sem tudott gyanúsítottat őrizetbe venni az eseményeket követően.