Krokodil támadt egy férfire Ausztráliában

animal Horizontal CROCODILE  Krokodil túra Costa Ricában
An American crocodile (Crocodylus acutus) is seen during a crocodile tour at the Tarcoles river, in Tarcoles, Garabito municipality, Costa Rica, on March 31, 2022. - Crocodile tours in the estuary of the Tarcoles River are a popular attraction for visitors to Costa Rica's Pacific coast, as the area gets back on its feet after being shaken by the pandemic. The river is home to nearly 500 species of birds and some 2,000 American crocodiles, many of which have been named after famous people. (Photo by Luis ACOSTA / AFP)
Vágólapra másolva!
Krokodiltámadás történt Ausztráliában, az Északi Tartományban.  Az eset kapcsán a helyi döntéshozók sürgetik a krokodilírtások visszahozatalát.
Vágólapra másolva!

Egy 67 éves férfi kórházban lábadozik, miután

hétfőn a Litchfield Nemzeti Park Wangi vízesésénél megtámadta egy krokodil.

Natasha Fyles, az Északi Tartomány minisztere újságíróknak elmondta, hogy a krokodilpopuláció "jelentősen megnőtt" azóta, hogy az 1970-es években felfüggesztették a rendszeres irtásukat, és

a számuk háromezerről több mint százezerre emelkedett.

Egyre több gondot jelentenek a krokodilok Ausztráliában. Forrás: AFP/Luis Acosta

- mondta.

Hétfő este a vadőrök

elaltattak egy majdnem 2,5 méter hosszú hím sósvízi krokodilt a Wangi vízesésnél, közölték a hatóságok.

A Litchfield Nemzeti Parkban "zéró tolerancia" van érvényben a krokodilokkal szemben és csapdába lehet őket ejteni. Az Északi Tartomány adatai szerint tavaly nem fogtak ki sósvízi krokodilt Litchfieldben, de az előző két év mindegyikében négyet.

Az ausztrál statisztikák szerint a turizmus 1,7 milliárd ausztrál dollárt (körülbelül 3892 ezer milliárd forintot) jelent az Északi Tartomány gazdaságának, ugyanakkor ez egy 2021-22-es adat, amikor a nemzetközi utazások még mindig visszamaradtak a covidjárvány miatt. A támadásoknak a turizmusra gyakorolt hatásáról kérdezve Fyles elmondta:

- nyilatkozta.

A Wangi Fallsnál történt támadás a közelmúltbeli ausztráliai krokodiltámadások után történt. Májusban az ausztráliai Észak-Queensland partjainál egy sznorkelező férfit megtámadott egy krokodil

és úgy élte csak túl, hogy a krokodil állkapcsát lefeszítette a fejéről.

Szintén májusban két hüllő belsejében találták meg egy ausztrál férfi maradványait, aki egy horgászkiránduláson tűnt el a krokodiloktól hemzsegő vizekben. Mindkét támadás Queenslandben történt. A Queenslandi Környezetvédelmi és Tudományos Minisztérium adatai szerint 1985 óta legalább 44 krokodiltámadás történt ember ellen - írja a CBS.