Levágott ujjpercet küldtek Macronnak

MACRON, Emmanuel
Brüsszel, 2023. február 9. Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amint megérkezik az európai uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának első napi ülésére 2023. február 9-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vágólapra másolva!
Nyomozás indult Párizsban, miután egy levágott ujjpercet küldtek Macronnak az Elysée-be, az AFP francia hírügynökség szerint az ujjhegy a csomag feladójáé volt, aki pszichiátriai betegségben szenved - írta a Mandiner. 
Vágólapra másolva!

Rendőrségi vizsgálatot indítottak, miután a médiajelentések szerint egy ujjpercet tartalmazó csomagot küldtek az Elysée-palotába, Emmanuel Macron francia elnök hivatalos rezidenciájára.

„Egy ujjdarabot, úgy tűnik, egy ujjhegyet postáztak az Elysée-be" – közölte a párizsi ügyészség csütörtökön a CNN csatornával. Az AFP francia hírügynökség szerint az ujjhegy a csomag feladójáé volt, aki pszichiátriai betegségben szenved.

Macron népszerűségi mutatói az elmúlt hónapokban zuhantak, miután keresztülvitt egy ellentmondásos nyugdíjreformot, amely 62-ről 64 évre emelte a nyugdíjkorhatárt – írja a Politico.