Újabb megdöbbentő lépésre készül Zelenszkij

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, tank
Ukrainian servicemen ride on armoured personnel carriers (APC) on a road toward Bakhmut, Donetsk region, on July 1, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ukrán parlamenti képviselők megszavazták a marihuána legalizálását, hogy segítsenek a háborús veteránoknak megbirkózni a fizikai és mentális traumával – írja a Telegraphra hivtakozva a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A portál szerint a marihuána orvosi célú felhasználásának engedélyezéséről szóló törvényjavaslat csütörtökön első olvasatban átment a parlamenten,

a 344 törvényhozó közül 268-an támogatták a jogszabályt. Így még egy parlamenti kör van hátra, és utána kerül Zelenszkij keze alá a javaslat, aki nagy valószínűséggel alá fogja írni, ugyanis már korábban sürgette a legalizálást.

Ugyanez a törvényjavaslat 2021-ben könnyedén elbukott a Telegraph beszámolója szerint. Most a kannabiszt más vényköteles gyógyszerek hatékony alternatívájának tekintik a háború által fizikailag és mentálisan károsított katonák és civilek ezreinek kezelésére.