Erdőtüzek pusztítanak Athén térségében

Lagoniszi, 2023. július 17. Erdőtűz lángjai az Attika-félszigeten fekvő Lagoniszi környékén 2023. július 17-én. MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz
Vágólapra másolva!
Két erdőtűz is lángolt Athén térségében hétfőn, a görög fővárostól délkeletre és nyugatra lévő települések lakóépületeiben okozott károkat, a lakókat evakuálásra szólították fel - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az Athéntól mintegy 27 kilométerre délkeletre található Kuvaraszban több lakóház is megrongálódott a lángokban, amelyek a környező településekre is átcsaptak.

Negyven tűzoltóautó és 11 repülőgép segítségével mintegy 150 tűzoltó fáradozik a lángok megfékezésén a viharos erejű széllökések közepette.

A görög televízióban mutatott felvételeken egy kiégett házat és több autót, valamint az égő aljnövényzetből felcsapó sűrű füstöt lehetett látni.

Erdőtűz lángjai az Attika-félszigeten fekvő Lagoniszi környékén 2023. július 17-én. Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

Legalább két település lakóit, egy nyári tábort és egy rehabilitációs központot kellett evakuálni eddig az erdőtüzek miatt az Athéntól nyugatra található Lutráki tengerparti üdülőváros közelében.

A térségben 59 tűzoltó 19 tűzoltóautó és hét repülőgép segítségével küzdött a lángok ellen.

A görög meteorológiai szolgálat további tüzek veszélyére figyelmeztetett, miközben az országban újabb hőhullám várható a héten - írja a Tények.