Legalább kilenc ember meghalt egy összedőlt kairói lakóházban - videó

Kairó, 2023. július 17. A mentőegységek tagjai túlélők és holttestek után kutatnak egy ötszintes lakóépület törmeléke közt, miután az épület ősszedőlt Kairó Hadaek el-Kubbah városrészében 2023. július 17-én. Az első jelentés kilenc halottról tudósít, azonban félő, hogy az áldozatok száma növekedni fog. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
Összedőlt egy lakóház hétfőn az egyiptomi fővárosban, Kairóban, legalább kilenc ember halálát okozva - közölte az állami média, miközben a mentők a helyszínen kutatnak a romok között.
Vágólapra másolva!

Az állami MENA hírügynökség jelentése szerint a mentőcsapatok legalább kilenc holttestet emeltek ki egy négyemeletes épület romjai alól Kairó Hadaek el-Kubbah nevű negyedében.

Négy túlélőt is kiemeltek és kórházba szállítottak, a hatóságok pedig biztonsági okokból kiürítették a szomszédos lakóházakat

- közölte a MENA.

A mentőegységek tagjai túlélők és holttestek után kutatnak egy ötszintes lakóépület törmeléke közt, miután az épület ősszedőlt Kairó Hadaek el-Kubbah városrészében. Forrás: MTI/EPA/Háled El-Fiki

A helyi jelentések szerint a rendőrök lezárták a környéket, miközben a mentőcsapatok a romok között kutatnak a lehetséges túlélők után.

Az első vizsgálatok szerint az épület azért dőlhetett össze, mert a földszinti lakók egyiek falakat távolított el egy korábbi felújítás alkalmával.

A férfit őrizetbe vettek, büntetőeljárás indult ellene.

A szociálisügyi minisztérium mintegy 2000 dollárnak megfelelő segélyt jelentett be az áldozatok családtagjai számára.

Az épületek összeomlása gyakori Egyiptom szegénynegyedeiben és a vidéki területeken elterjedt szakszerűtlen építés és karbantartás hiánya miatt.

Az elmúlt egy hónapban már több épület összeomlását is jelentették, szombaton az észak-egyiptomi Alexandriában dőlt össze egy régi épület, vasárnap pedig Beheirában, melyek során öt ember halt meg, 11 másik pedig megsebesült.