Csecsemőrablás miatt állt bíróság elé egy kenyai lelkész

Kibera Nairobi Africa Kenya
Vágólapra másolva!
Felmentette hétfőn egy kenyai bíróság azt a lelkészt, aki csecsemőket rabolt el, hogy utána csodás úton, az ima erejével fogant kisbabákként mutassa be őket a megtévesztett anyáknak.
Vágólapra másolva!

A 86 éves Gilbert Deya a vád szerint 1999 és 2004 között öt csecsemőt rabolt el, nagy részüket a kenyai főváros, Nairobi egyik szegénynegyedének egy kórházából. Deya és felesége, Mary éveken át azt bizonygatták meddő vagy a menopauza idejébe lépett nőknek, hogy csupán kettejük imái segítségével, szexuális együttlét nélkül is teherbe tudnak esni, a csecsemőkről pedig elhitette velük, hogy az ő gyermekeik.

A felmentő ítéletet a bíróság azzal indokolta, hogy a lelkész ellen nem volt elegendő bizonyíték.

Az eredetileg kőművesként dolgozó Deyát - aki több gyülekezetet vezetett Londonban, Liverpoolban és Nottinghamben - 2017-ben adták ki a brit hatóságok Kenyának, csaknem 10 év jogi huzavona után.
A zömében keresztények lakta Kenyában körülbelül 4000 "egyház" működik, beleértve olyan közösségeket is, amelyeknek vezetői semmiféle teológiai végzettséggel nem rendelkeznek.

400 ember halt meg az ex-taxis szektavezér miatt

Nemrég országos megdöbbenést váltott ki egy tagjait halálra éheztető szekta ügye, ahol a taxisofőrből lett szektavezér, Paul Nthenge Mackenzie arra vette rá híveit, hogy az általa megjövendölt világvége miatt, amelynek idén április 15-én kellett volna bekövetkeznie, mondjanak le az ételről, éheztessék magukat halálra, mert csak így üdvözülhetnek. Nthengét azóta terrorizmus gyanújával fogták perbe, a hatóságok pedig már csaknem 400 holttestre bukkantak a Kenya keleti partjainál fekvő Shakahola erdejében.

Címlapi képünk illusztráció!