Nógrádi György a krími híd elleni merényletről

Kercs, Krími híd, hídrobbantás, híd, robbanás
This video grab taken and released on October 8, 2022 shows thick black smoke rising from a fire on the Kerch bridge that links Crimea to Russia. - Moscow announced on October 8, 2022 that a truck exploded igniting a huge fire and damaging the key Kerch bridge -- built as Russia's sole land link with annexed Crimea -- and vowed to find the perpetrators, without immediately blaming Ukraine. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfő hajnalban két robbanás rázta meg az Oroszországot a 2014-ben annektált Krím-félszigettel összekötő hidat. A robbantás azért történhetett, mivel felerősödtek azok a nemzetközi hangok, miszerint Ukrajnának végre sikereket kell felmutatnia a háborúban – magyarázta a Magyar Nemzet megkeresésére Nógrádi György.
Vágólapra másolva!

Természetesen, erre orosz válaszlépés várható. Ennek mértéke a következő ukrán lépésektől is függ; amennyiben Ukrajna atombomba szállítására alkalmas repülőgépeket kap segélyként, akkor ők is ehhez mérten fognak reagálni. Ha pedig az ukránok bevetik a kazettás bombáikat, akkor ők is használni fogják.

– zárta gondolatait Nógrádi.

A Magyar Nemzet azt is írja, hogy megkeresésükre Horváth József biztonságpolitikai szakértő is elmondta véleményét.

− mondta el megkeresésükre Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

– tette hozzá.

− mondta el Horváth József. Nem zárható ki, hogy az ukránok állnak a háttérben, hiszen a hadvezetésük többször kiemelte, hogy a Kercsi-híd kiemelt stratégiai célpont. Kijev szerint a Krím-félsziget támadásának egyik lépcsőfoka lenne az, hogy elvágják a szárazföldi összeköttetést Oroszországgal, hogy így nehezítsék meg a hadsereg utánpótlását akkor, ha ők már elértek volna az Azovi-tengerhez.