Észak-Korea ismét cirkáló rakétákat lőtt ki

Horizontal
Emberek egy szöuli pályaudvaron egy észak-koreai rakétakísérletről készült híradást néznek a televízió képernyőjén
Vágólapra másolva!
Észak-Korea több cirkáló rakétát lőtt ki szombat hajnalban a Kína és a Koreai-félsziget között található Sárga-tenger felé - közölte a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága szombaton.
Vágólapra másolva!

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a dél-koreai és az amerikai szakértők elemzik azokat az adatokat, amelyek alapján megállapítható a kilőtt rakéták típusa és egyéb részletek.

A szombati rakétaindítás három nappal azután történt, hogy Észak-Korea két, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tengerbe.

Emberek egy szöuli pályaudvaron egy észak-koreai rakétakísérletről készült híradást néznek a televízió képernyőjén Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Közvetlenül ezt megelőzően tartotta az Egyesült Államok és Dél-Korea az úgynevezett Nukleáris Konzultációs Csoport (NCG) első ülését, amely az amerikai elrettentés kiterjesztését szolgálja szövetségese területére.

A megbeszélés után jelentették be, hogy a Szöultól 350 kilométerre délkeletre található Puszan partjainál kikötött a USS Kentucky, amely évtizedek óta az első ballisztikus rakétákkal felszerelt nukleáris meghajtású amerikai tengeralattjáró Dél-Koreában.