Hogyan pakoljunk be tengerparti nyaraláshoz?

Vágólapra másolva!
Itt a vakáció, itt a nyaralás, és igen, itt a pakolás ideje! Ha közeledik a kikapcsolódás pillanata, ha szinte már hallani a tenger morajlását, akkor nincs mese, elérkezett a perc a koffer előkerítésére, és a holmik bepakolására. Igen ám, de senki sem szeret túlságosan megtömött bőrönddel belevágni a kalandba, úgyhogy célszerű alaposan végiggondolni, mik is azok a strandkiegészítők, amik garantáltan nem hiányozhatnak! Mert az evidens, hogy a tengerparti tartózkodás egyet jelent a fürdőzéssel, napozással, strandolással.
Vágólapra másolva!
Forrás: astratex.hu

Csobbanásra fel!

Vágjunk is bele a közepébe! Természetesen a legfontosabb ruhadarab, ami nem maradhat otthon, az a fürdőruha. Viszont annyira az már nem egyszer egy, hogy milyen jellemvonásokat testesít meg a befutó modell. Nézzük meg közelebbről, melyek a legkedveltebb alternatívák!

A férfi fürdőnadrág kiválasztása mondhatni gyerekjáték. Pusztán a megfelelő méretre kell összpontosítani, meg persze a dizájnos megjelenésre, és tulajdonképpen ennyi. Bár a fecskét sokan temették már az elmúlt években, mégsem tűnt el a divat porondjáról, sőt továbbra is toplistás. De a hosszabb szárú nadrágok is kellőképpen kedveltek. Úszáshoz olyan áramvonalas modellt célszerű preferálni, ami támogatja a habok hasítását, és ami minimális ellenállást képez a vízben. A bőszárú típusok éppen ezért vízben sikláshoz nem az igaziak, ugyanakkor sportoláshoz (strandfoci, röplabda) ideálisak, mert könnyű bennük mozogni, és hosszú távon sem szorítanak. A fürdőnadrágok palettája határozottan sokszínű az idén, mert 2023 az árnyalatok éve, szóval bár a fekete, meg a sötétkék még mindig az élen járnak, már ami a kedveltségüket illeti, de azért nem rossz ötlet körbenézni a színesebb, élénkebb árnyalatú verziók között is.

Forrás: astratex.hu

Mi a helyzet a nőkkel?

Természetesen a hölgyek sem maradhatnak ki a sorból! Az egyrészes fürdőruha bár továbbra is megtalálható a felhozatalban, de a bikini népszerűségben gyakorlatilag lekörözhetetlen. A brazil bikini még csavar egyet a történeten, úgyhogy akik szívesen messzebbre tekintenének, túl a szokványoson ezzel a fazonnal, jól járhatnak.

Egy biztos, a női fürdőruha szépsége attól válik kerek egésszé, egyúttal utánozhatatlanná, ha a viselője jól érzi magát a bőrében, ha magabiztos és ragyog. Mindenesetre mindig aszerint érdemes kiválasztani az aktuális befutót, hogy ki hol tart az önelfogadásban, az önfelvállalásban. Az egyrészes sokaknak adhat biztonságérzetet, és ha valaki ettől felszabadult, akkor evidens, hogy nincsen nála optimálisabb döntés.

Végül, de nem utolsó sorban ezek is jó, ha beférnek a bőröndbe!

Egyrészt strandruha nélkül nem jó ötlet belevágni a tengerparti kiruccanásba, mert bár ahol hullámzik a végtelen kékség, ott a fürdőruha az örök befutó, de mondjuk városnézéshez, kiránduláshoz jó, ha akad laza öltözet a tarsolyban. Másrészt a strandkiegészítők közé tartoznak a játékok, amik színesíthetik a tengerparti életet, és izgalmasabbá varázsolhatják a vízben töltött időt, vagy éppen a homokban gázolás élményét.

Zárásként egy rövidke, tetszőlegesen bővíthető felsorolás: naptej, kalciumtabletta, csípés elleni gél, meg persze a megszokott drogériák, törölközők minden mennyiségben, fürdőpapucs, úszópapucs, kalap.