Pisztolyt találtak egy hároméves gyermek táskájában Amerikában

kislány kisfiú óvoda hátizsák Első nap az oviban – beszoktatás az óvodapedagógus szemével
Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy apát, miután pisztolyt találtak hároméves gyereke hátizsákjában az óvodában. A fiút a gyermekvédelmi szolgálat felügyelete alá helyezték.
Vágólapra másolva!

A San Antonió-i rendőrség letartóztatott egy 35 éves férfit, miután hároméves gyereke egy kézifegyverrel a hátizsákjában jelent meg az óvodában.

Pete Roblest gondatlan veszélyeztetés miatt tartóztatták le - közölte a rendőrség. A gyereket a rendőrség szerint a gyermekvédelmi szolgálat védőőrizetébe helyezték.

A helyi óvoda egyik pedagógusa találta meg a pisztolyt a gyermek hátizsákjában. Egy szolgálaton kívüli rendőr - aki az óvodában biztosította a biztonságot - jelentette az esetet a rendőrségnek.

A gyerek nem tudta, hogy a fegyver a hátizsákban van. A személyzet azonnal lefoglalta a fegyvert, és átadta azt a rendőrségnek.

Az intézmény közölte, hogy felülvizsgálják a biztonsági protokollt és együttműködnek a rendőrséggel a folyamatban lévő nyomozásban - írta az ABC News.

- áll az óvoda közleményében.

A rendőrség közölte, hogy a közeljövőben fokozott jelenlétet biztosít az óvodában a gyerekek biztonsága érdekében.

Ez az eset felhívja a figyelmet az oktatási intézmények és a bűnüldöző szervek munkatársai közötti együttműködés fontosságára.

- mondta William McManus, San Antonio rendőrfőnöke a közleményében.

Az Egyesült Államokban mintegy 4,6 millió kiskorú él olyan otthonban, ahol legalább egy töltött, lezáratlan lőfegyver van.