Döbbenet: egy transznő erőemelő rekordot megdöntve lett a legjobb a lányok mezőnyében

erőemelés - súlyzós edzés
erőemelés - súlyzós edzés
Vágólapra másolva!
Az Anne Andres névre hallgató sportoló állítása szerint 20 évvel ezelőtt jött arra rá, hogy ő egy férfi testbe zárt nő, így nemet váltott és 2020 óta a női mezőnyben méretheti meg tudását versenyről-versenyre. Hétvégén rekordot megdöntve végzett az élen, az egyik versenytársa a kanadai súlyemelő hatóságokat bírálta amiért megengedték a férfinak hogy nőként versenyezzen. 
Vágólapra másolva!

Andreas guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban is a legjobb lett azzal, hogy több mint 200 kilogrammal több lett a felemelt összsúlya a legközelebbi ellenfelénél, SuJuan Gill-nél.

Ezzel az összteljesítménnyel Andres új kanadai női országos rekordot állított fel a bajnokságon.

- írta meg a Breitbart.

Az egyik versenytársa, April Hutchinson felháborodásának adott hangot Andres győzelmén. "A pasim alapvetően holnap akár be is sétálhatna, nőként azonosíthatná magát, versenyezhetne, majd másnap újra férfi lenne. Nincs szökség bizonyítékra, se személyi igazolványra - mondta. Hozzátette, nagyon elkeserítette az országos rekord megdöntése amiért a sportolótársaival éve óta keményen edzettek hogy elérjék.

Emlékeztetett, a kritikai észrevételével nincs egyedül hiszen több versenyző is már a verseny kezdete előtt jelezte, hogy Andres miatt el se indul.

Címlapi képünk illusztráció.