Tucker Carlson: Orbán Viktor képes kezelni az Egyesült Államokat

OV, Tucker Carlson
Vágólapra másolva!
Nagyra tartom Orbán Viktor politikai képességeit, bízom abban, hogy képes kezelni az Egyesült Államokat – mondta a Mandinernek Tucker Carlson sztárújságíró, az egyik legjelentősebb konzervatív személyiség. Az, hogy az egyik legismertebb amerikai jobboldali gondolkodó nemcsak hajlandó megérteni a magyar békepárti álláspontot, hanem egyenesen egyet is ért a magyar állásponttal, igen fontos fegyvertény, hisz így az amerikai közönség és az amerikai jobboldal valós képet kaphat Magyarország helyzetéről – jelentette ki Rotyis Bálint az Origónak Tucker Carlson szavai kapcsán. Szerinte Tucker Carlson megvilágítja az amerikai jobboldal számára, hogy egy tízmilliós ország vezetése igen komoly diplomáciai képességeket igényel, és ezeknek a kihívásoknak Orbán Viktor tökéletesen megfelel.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legjelentősebb konzervatív személyisége, Tucker Carlson a Mandinernek adott interjúban beszélt arról, hogy méretéhez képest nagyobb szerephez jut a világpolitikai folyamatokban hazánknak, és Magyarország kitart értékei mellett.

Magyarország a béke pártján áll

A magyar álláspont a háború ügyében az, hogy nincs katonai megoldás sem arra, hogy Oroszország leigázza Ukrajnát, sem arra, hogy az USA visszaállítsa Ukrajna területi integritását. Ezzel kapcsolatban a jobboldali gondolkodó elmondja:

Ukrán katona egy páncéltörő rakétát tart egy lőállásban a Donyecki területen fekvő Avdijivka környékén 2023. augusztus 18-án Forrás: MTI/AP/Libkos

- mondta Tucker Carlson.

Orbán Viktor miniszterelnök amerikai megítélését teljes mértékben az amerikai sajtó ellenőrzi, amely olyan okokból gyűlöli őt, amelyeknek semmi közük a tetteihez - mondta.

- fogalmazott, hozzátéve, a magyar kormányfőnek ráadásul nemcsak ezzel a hét országgal, hanem az EU-val is el kell bírnia, amihez óriási diplomáciai tehetség szükséges.

- mondta.

Úgy folyatta: bízik abban, hogy a magyar kormány képes kezelni az Egyesült Államokat. Egy tízmilliós országnak néha akkor is mosolyognia kell, amikor nincs hozzá hangulata.

- húzta alá.

Tucker Carlson megvilágítja, hogy Orbán Viktor képes megfelelni a kihívásoknak Forrás: Mandiner / Ficsor Márton

Tucker Carlson szerint nincs mód elérni a céljukat katonai úton.

Hozzátette: nem gondolom, hogy az átlagos amerikai értené: amerikaiak fognak meghalni Ukrajnában, ha ez így folytatódik. És van itt még annyi abszurditás! Hadd emeljem ki a legnyilvánvalóbbat. Ez egy demokráciáért vívott háború, a demokrácia pedig az a rendszer, amelyben a nép választott képviselők útján magát uralja. Tehát ezt a háborút „a demokrácia" védelmében vívjuk. Az első dolgunk az kellene legyen, hogy népszavazást tartunk, megtudakolandó, hogy az állampolgáraink támogatják-e ezt a demokráciáért vívott háborút. Ennek a háborúnak márpedig az Egyesült Államokban nincs többségi támogatottsága. Hogy lehet antidemokratikus módon háborúzni a demokráciáért? A demokrácia paródiáját éljük ma.

Tucker Carlson háborúról mondott véleményét bővebben itt ismertettük.

Tucker Carlson megvilágítja, hogy Orbán Viktor képes megfelelni a kihívásoknak Forrás: Facebook

Szakértő: az amerikai jobboldal valós képet kaphat Magyarország helyzetéről

Rotyis Bálint az Origo kérdésére kifejtette, hogy Amerikából nézve Magyarország egy távoli kis ország, ebből kifolyólag nehezebben értik meg a magyar álláspontot még a jobboldalon is. Az elemző szerint

az, hogy az egyik legismertebb amerikai jobboldali gondolkodó nemcsak hajlandó megérteni a magyar békepárti álláspontot, hanem egyenesen egyet is ért a magyar állásponttal, egy igen fontos fegyvertény, hisz így az amerikai közönség és az amerikai jobboldal valós képet kaphat Magyarország helyzetéről.

– véli a szakértő, aki szerint Tucker Carlson megvilágítja az amerikai jobboldal számára, hogy egy tízmilliós ország vezetése igen komoly diplomáciai képességeket igényel, és ezeknek a kihívásoknak Orbán Viktor képes is megfelelni.