Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép Ausztrália partjainál

Flydubai Boeing 737-800 Taking Off From Kathmandu Airport 2022 air traffic control tower air vehicle airplane airport runway airways brand business finance and industry carrier commercial airplane editorial flight flying fuselage jet jet engine passenger
Flydubai Boeing 737-800 aircraft as seen during takeoff and flying phase as it departs from the Nepali capital, Kathmandu Tribhuvan International Airport KTM. The B737 passenger airplane has the registration A6-FGA and is powered by 2x CFMI jet engines. Flydubai or Dubai Aviation Corporation is an Emirati government-owned low-cost airline based in Dubai in UAE United Arab Emirates. Kathmandu, Nepal on April 2022 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép Ausztrália északi partjainál, hárman megsérültek, egy ember állapota válságos - jelentette a helyi média vasárnap.
Vágólapra másolva!

A repülőgépen feltehetően több mint 20 főnyi személyzet tartózkodott, amikor az ausztráliai Északi Területen, Darwintól északra fekvő Tiwi-szigeteknél lezuhant egy kiképzési gyakorlat során - jelentette az AAP hírügynökség. A helyi 9 News tévéadó arról számolt be, hogy egy amerikai Bell Boeing V-22 Osprey típusú repülőgép járt szerencsétlenül.

Az ABC helyi műsorszolgáltató azt közölte, hogy a személyzet több tagját kimentették, és az első jelentések nem szóltak halálos áldozatokról. Az ausztrál védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az incidens a Predator's Run 2023 (A ragadozó futása 2023) kódnevű hadgyakorlat során történt.

- idézte az ABC a szóvivőt. A katonai manőverekben Kelet-Timor, Indonézia, az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek mintegy 2500 katonája vesz részt Ausztrália északi részén. A billenőrotoros katonai konvertiplán, a helikopter és a szállítógép "keresztezése". A helikopterekhez hasonlóan képes függőlegesen fel- és leszállni.

Huszonhárom éve, 2000 áprilisában egy Bell Boeing V-22 Osprey típusú repülőgép arizonai balesetében 19 tengerészgyalogos vesztette életét kiképzés közben. Öt éve, 2017-ben egy amerikai-ausztrál hadgyakorlat keretében az amerikai hadsereg egyik ilyen típusú gépe a tengerbe zuhant, miután egy hajó tatjának ütközött, akkor három ember meghalt.