Felháborodtak az olaszok, amiért megöltek egy népszerű medvét

Amarena medve teteme.
Vágólapra másolva!
Egy népszerű nőstény medvét lőttek agyon egy közép-olaszországi város szélén. Az elkövető azt állította, hogy félelmében nyitott tüzet.
Vágólapra másolva!

Az Amarena nevű medvét a hét elején filmre vették, amint két kölykével San Sebastiano Dei Marsi városában kószált.

Marco Marsilio helyi kormányzó elmondta, hogy Abruzzo régióban még soha nem fenyegette veszély a lakosokat a medvék miatt.

Az év elején azonban az Alpokban egy túrázót megölt egy medve.

Abruzzóban általános megdöbbenést váltott ki, hogy Amarenát megölték.

A medve jól ismert volt a környéken, és nevét egy fekete cseresznyefajtáról kapta, amelyet különösen kedvelt. A kormányzó a közösségi médiában érthetetlennek nevezte a gyilkosságot.

Gilberto Pichetto környezetvédelmi miniszter azt mondta, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a két kölykét megvédjék.

Amarena egyike volt annak a mintegy 60, kritikusan veszélyeztetett medvének, amelyek az Abruzzói Nemzeti Parkban élnek, és Közép-Olaszországban őshonosak.

A nemzeti park képet tett közzé a földön holtan fekvő medvéről, és közleményében azt írta, hogy a parkon kívül, San Sebastiano dei Marsi külvárosában lövések érték.

A parkőrök gyorsan közbeléptek - írják -, mert a kölykök ott voltak, de az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, a medve elpusztult.

Bár Amarena a múltban kárt okozott a termésben és a haszonállatokban, a támadásra nem volt megfelelő indok - az állat soha semmilyen problémát nem okozott az embereknek.

Az állatot megölő férfit a helyi rendőrség azonosította és kihallgatta.

- mondta a férfi.

Az állat egyik kölyke, akit Juan Carritónak hívtak, januárban halt meg, miután elütötte egy autó. Ő is népszerű volt a helyiek körében, annak ellenére, hogy 2021-ben betört egy pékségbe, és megevett egy adag frissen sütött kekszet.