Ellopták egy ecuadori gengszter holttestét a temetőből

Ecuador gangster Junior Roldán
Vágólapra másolva!
Az Ecuadort terrorizáló Los Choneros börtönbanda második számú tagját májusban találták holtan Kolumbia Antioquia tartományában. A gengszter földi maradványait Envigado városában helyezték el, miután senki sem jelentkezett a holttestéért.
Vágólapra másolva!

A férfi Kolumbiába menekült, miután túlélt két korábbi merényletet Ecuadorban. Holttestét május 6-án találták meg a fején lőtt sebekkel egy erdős területen.

A rendőrség gyanúja szerint testőre ölte meg, aki el akarta lopni a nagy összegű készpénzt, amelyet a bandavezér magával vitt, amikor bujkálni kezdett.

A tetoválásai alapján azonosították, és május 18-án a Medellíntől délre fekvő központi temetőben lévő falsírboltban helyezték örök nyugalomra.

Kedden a munkások nyitva találták a temető kapuját, és amikor átkutatták a területet, észrevették, hogy az egyik sírbolt üres.

A tisztviselők később megerősítették, hogy a szóban forgó sírboltban volt Junior Roldán holtteste. A rendőrség a helyi médiának elmondta, hogy az éjszaka folyamán többen betörtek a temetőbe, és elvitték a holttestet.

Egyelőre nem világos, hogy az elkövetőknek mi lehetett az indítéka.

Mielőtt elmenekült Ecuadorból, a Los Lobos (Farkasok) nevű rivális banda tagjai lelőtték és megsebesítették. Korábban túlélt egy támadást, amelyben robbanóanyaggal megrakott drónokat robbantottak fel a börtönszárny felett, ahol akkoriban fogva tartották.

A Los Choneros nevű banda, amelyhez tartozott, elsősorban kábítószer-kereskedelemmel és zsarolással foglalkozik.

Miután számos tagját bebörtönözték, Ecuador egyik leghatalmasabb börtönbandájává vált, amely az ország büntetés-végrehajtási intézeteiben az élet számos aspektusát ellenőrzi, és a rácsok mögül is irányítja a bűnügyi műveleteket - írta a BBC.

A Los Choneros állhatott Ecuador legborzalmasabb börtönharcai mögött, amelyekben több tucatnyi rabot öltek meg, és időnként lefejezték őket.

Az elmúlt években a banda kapcsolatokat épített ki a mexikói Sinaloa kartellel, ami tovább növelte hatalmát.