Putyin legújabb bejelentése teljesen megváltoztathatja a háború menetét

war Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán harckocsizók kiképzése a Donyeck régióban
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint az orosz hadiipar tartja az előzetes elvárásokat, a páncélozott járművek gyártásának volumene megduplázódott, de növelni kell a páncéltörő és légvédelmi berendezések gyártását is.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök közölte, hogy a páncélozott járművek főbb típusainak termelési volumene több mint kétszeresére nőtt a tavalyi évhez képest, "ugyanakkor növelni kell a páncéltörő eszközök és a légvédelmi rendszerek gyártási darabszámát" - írja az Interfax.

Az orosz Katonai-Ipari Bizottság munkacsoportja folyamatosan figyelemmel kíséri a harceszközök elvárt szállítási ütemtervének teljesítését. A koordinációs tanács is aktívan tevékenykedik. "Meg kell jegyeznem, hogy vannak eredmények" - mondta Putyin.

Vlagyimir Putyin, orosz elnök. Forrás: Twitter/WarMonitors

Az államfő azt is elmondta, hogy már folyik a 2025-2034-es állami fegyverkezési program kialakítása, ennek a jelenlegi helyzet miatt a haditechnikai eszközök és fegyverzet gyártásának növeléséről kell gondoskodnia.

Putyin megjegyezte, hogy "előre kell néznünk, a horizonton túlra kell tekintenünk". Az elnök hozzátette, hogy az állami fegyverkezési program "a stratégiai tervezés egyik kulcsfontosságú eleme, amely alapvető és döntő jelentőségű Oroszország védelmi képességének és biztonságának megerősítése szempontjából".

- közölte az orosz elnök.