A kárpátaljai magyarokról is tárgyalt Szijjártó Péter az orosz külügyminiszterrel a békemisszióján

LAVROV, Szergej; SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter találkozója Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel New Yorkban.
Vágólapra másolva!
Magyarország Ukrajna szomszédjaként rendkívül érdekelt abban, hogy minél hamarabb béke legyen. Magyar emberek halnak meg ebben a háborúban - közölte Szijjártó Péter a Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott tárgyalás után. A külgazdasági és külügyminiszter október 11.-én Moszkvába utazik, ott folytatja a békemisszióját. Magyarország az egyik utolsó ország Európában, amely a béke pártján áll.
Vágólapra másolva!

Magyar emberek halnak meg ebben a háborúban, tekintettel az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségünkre, ezért Magyarország érdekelt a mielőbbi tűzszünetben és a háború lezárásában, mert mindannyian tudjuk, hogy minden újabb nap, amit háborúval töltünk, újabb áldozatokkal és újabb pusztítással jár – számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az orosz sajtónak az orosz hivatali kollégájával, Szergej Lavrovval folytatott tárgyalásról - írja a Magyar Nemzet.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter találkozója Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel New Yorkban. Forrás: MTI/KKM/Kkm

A tárcavezető rámutatott, kettejük között mindig is a kölcsönös tiszteleten alapult a légkör. „Mi erre alapozzuk a külpolitikánkat. És továbbra is hiszünk abban, hogy a konfliktusokat csak a tárgyalások útján lehet megoldani" – mutatott rá. Szijjártó Péter szerint tárgyalások és párbeszéd nélkül „feladjuk a béke reményét, és ez hatalmas hiba lenne".

– zárta szavait a külügyminiszter.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség szombaton arról számolt be, Szijjártó Péter október 11-én érkezik Moszkvába, hogy energetikai kérdésekről tárgyaljon Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettessel.