Novák Katalin Elon Muskkal találkozott

Vágólapra másolva!
Novák Katalin köztársaság elnök Elon Muskkal, a Tesla alapítójával, az X nevezetű közösségi platform tulajdonosával találkozott hétfőn Austinban. 
Vágólapra másolva!

Elon Musk végül nem tudott eljönni a Budapesti Demográfiai Csúcsra. Most pótoljuk a találkozót - írta közösségi oldalán Novák Katalin államfő.

A demográfiai kérdésekről Elon Musk korábban azt nyilatkozta, hogy a demográfiai hanyatlás súlyosabb probléma, mint a klímaválság.

Elon Musk az utóbbi időszakban találkozott Emmanuel Macron francia elnökkel, Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel, Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és most Novák Katalinnal.

Novák Katalin az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol felszólalt az ENSZ közgyűlésen és évtizedek óta első magyar államfőként a Biztonsági Tanácsban. Béke és a demográfia volt a fő téma. A texasi és a montanai kormányzóval találkozott, s a utahi kormányzóval fog még találkozni.

Korábban Novák Katalin meghívta Elon Muskot Budapestre

Szeretettel várjuk Budapesten! – írta még pár héttel ezelőtt az X nevű platformra Novák Katalin köztársasági elnök Elon Musk, az X és a Tesla milliárdos tulajdonosának, miután az üzletember a követői figyelmébe ajánlotta Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjúját.

Az ügy előzménye, hogy Tucker Carlson két év után ismét interjút készített a magyar kormányfővel. A mintegy félórás videóban a Fox News egykori műsorvezetője az orosz–ukrán háborúról, illetve az Egyesült Államok világpolitikában betöltött szerepéről is kérdezte Orbán Viktort.

A magyar államfő a megosztott videóra reagálva írta azt, hogy várják szeretettel a