Svájcban a német határhoz közel rejtélyes bűneset történt: a rendőrség Schaffhausen központjában szombaton három sebesültet talált, akik közül az egyik később meghalt, de a bűncselekmény körülményei még tisztázatlanok.

A rendőrség nem pontosította a használt fegyvert, a sérülések jellegét, sem az érintettek állampolgárságát vagy életkorát.
Jelenleg nem tudunk további tájékoztatást adni, mivel az események pontos lefolyását még vizsgálják - közölte Schaffhausen kanton rendőrsége az AFP hírügynökséggel.
Nem sokkal 5 óra után értesítették a rendőrséget, hogy két sérült ember fekszik a földön - derült ki a hatósági közleményből.
A helyszínre érve a mentőszolgálat munkatársai egy súlyos és egy könnyebb sérültet találtak. A rendőrség és a schaffhauseni kórházak mentőszolgálatainak azonnal megkezdett újraélesztési intézkedései ellenére a súlyosan sérült férfi a helyszínen meghalt - írta a rendőrség.
Nem sokkal később a rendőrség a schaffhauseni pályaudvartól nem messze egy harmadik sérültet is felfedezett, aki az első vizsgálatok szerint érintett lehetett az incidensben.
Az események sorrendje és háttere még tisztázásra vár.

Címlapi képünk illusztráció!